Dichte enveloppen en geen nummer

Sigmund Freud, ik ben erger, aldus iemand. Ik vind het wel humor, Ingrid Freud en weer een nieuwe bijnaam. Ik heb weer eens een geweldige positieve dag gehad bij de Voedselbank. Een stel komt na maanden niet meer terug. Ik heb de deur voor ze open gehouden bij vertrek, respect. Zij gaat weer studeren en hij heeft een contract gekregen op zijn werk. Op zo’n moment kan ik super blij zijn! En wat heb ik een lol gehad met drie vrouwelijke cliënten. Bij het inpakken van de artikelen kwamen we op 50 tinten Voedselbank. Wat je al niet zou kunnen doen met de artikelen uit het pakket. Twee keer lol van je etenswaren, eerst met je partner en dan in de pan. Volgende week hebben we nabespreking en wat hebben we gelachen samen, ook heel belangrijk bij de Voedselbank!

Ook had een cliënte een ingezonden brief naar de krant geschreven over ons als vrijwilligers, positief en zo leuk! Ook weer wat nieuwe cliënten bij de Voedselbank, altijd even een praatje met ze te maken. Ze staan echt te kijken van de grote hoeveelheid aan voedsel die ze krijgen. Ik blijf het apart vinden dat mensen pas gaan nadenken als ze in de ellende komen te zitten, het worden veelal bewustere mensen en ze oordelen niet meer zo snel over een ander.

Aan tafel hadden we het ook over weer een bedrijf bij ons, waar mensen eruit moeten. En ook over de mensen die niet bij ons komen. Vanuit de praktijk, ik noem ze de mensen met de dichte enveloppen. Stapels met onbetaalde rekeningen thuis en het bewust negeren en blijven uitgeven. Je staat ervan te kijken hoeveel mensen zo leven, de ellende is mega groot aan het worden. Het is een stukje eigenwijsheid, zwakte niet willen toegeven en door blijven gaan, het niet weten hoe, schaamte.

Maak alsjeblieft al die enveloppen open en ga naar een familielid voor hulp! Heb je niemand, ga naar de schuldhulpverlening of zoek iemand die je kan helpen met het ordenen van de administratie! Er is altijd iemand, je bent nooit alleen! Zo belangrijk dat er overzicht komt! En trek je niets aan van wat je omgeving zal zeggen, bedenk maar dat een groot deel van de bevolking hetzelfde meemaakt als jij!

En dan nog even over een nummer zijn. Laatst was ik bij iemand en zij had op de voordeur een briefje opgehangen met ongeveer de volgende woorden: “ik heet Anja en ik woon hier en ik ben geen nummer!”  Ik verneem het steeds meer om mij heen, mensen willen geen nummer zijn, ze willen een naam hebben! Ik vind dit zorgelijk, er wordt steeds minder naar de mens als persoon gekeken. Ik ben eens gaan tellen, gewoon eng hoeveel nummers je aan je naam hebt hangen.

Nou, mijn naam is Ingrid en ondanks alle hilarische bijnamen, zonder nummer, gewoon Ingrid.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

uN2i8s

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>