Wat kan wel en wat kan niet

Tussen alle bedrijven door even naar het ziekenhuis. Een vriendin was onverwachts opgenomen en geopereerd en dan is vriendschap even belangrijker en zit je naast haar bed.  Het is zo belangrijk dat de juiste mensen aan je bed staan als je ziek bent en dat je vriendin dan ook weet welke mannen er eventueel gewaarschuwd moeten worden. Voor je het weet zit de verkeerde man aan iemand zijn bed of graf te huilen. Of je leest na jaren, in de media, dat iemand er niet meer is. Tja, wat kan wel en wat kan niet.

Tussen de bedrijven door, even de State of the Union-toespraak gezien en de wensen van Obama vernomen. Ik heb ook wensen en het zou mooi zijn als niemand meer voedselbonnen nodig zou hebben daar. En dat die bekende gevangenis eens sluit. Het zijn meer dromen, ach je moet wat te wensen overhouden. De balkonscène met die journalist was eigenlijk nog het leukste, hij wenst nu vast dat hij kan vliegen. Hoe stom kun je zijn met een draaiende camera erbij. Wat kan wel en wat kan niet.

Ook het Weekers debat voor een groot deel gezien, het wat kan wel en wat kan niet debat. Of er staan teveel stoelen in de Tweede Kamer, of er zijn te weinig mensen? Misschien leuk om wat daklozen op die lege stoelen neer te zetten? Lekker warm onderdak en gratis eten? Of we laten de pers erop zitten, hebben ze ook eens het volle zicht en kunnen ze wat vragen stellen? Een nieuw systeem heeft tijd nodig en heeft altijd fouten. Humor is dat zelfs mensen met dezelfde achternaam blauwe brieven binnen krijgen die niet voor hen zijn. Systeem heeft een voorletterfoutje of maakt iemand tikfoutjes?  En heeft iemand erover nagedacht dat het systeem wel eens achterhaald kan zijn? En om de gewone man toch nog enigszins bij de politiek betrokken te houden: geëquipeerd? Geen normale burger snapt er iets van, wees je bewust van dat er mensen live meekijken naar zo’n debat. Hele slimme mensen en die het beste normale taal begrijpen. Ook humor dat burgers bewijsstukken moeten aanleveren en Weekers in brieven terug moest zoeken naar zijn eigen bewijsstukken. Heerlijk avondje, kan geen film tegenop. Weekers weg en nu, hoe verder?

En de nieuwe financiële crisis die op komst is? Alles gaat neer en klimt weer omhoog. Pappen en nathouden.

De basis, daar valt of staat alles mee en als die niet goed is, dan is het een kwestie van tijd.

Wat kan niet wel en wat kan niet?

Veel mensen kunnen echt niet meer…

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

PiRm5P

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>