Leren en leren

Ik leer heel wat van de mensen om mij heen, kan geen school tegenop. Gisteren even een blije brief afgegeven bij mijn ex-man, voor de bank. Vanuit mijn hart geschreven, heel blij. Ik kreeg wederom te horen dat ik wel erg weinig had meegenomen uit het huis, tja, geluk zit niet in die dingen.

Er is nog iets waar ik mij van bewust aan het worden ben, misschien zie ik het niet goed, toch de moeite waard van het schrijven. School en huiswerk. Ik zie om mij heen de absurde situatie ontstaan, van ouders die het huiswerk van hun kind maken zodat het kind de school kan afmaken. Willen we kinderen die van school komen met diploma en dan alsnog floppen op hun werk of in hun vervolgopleiding? Je leert het kind zo niet zelf na te denken. Ga naar open dagen van scholen en laat het kind zelf kiezen en neem daarbij mee het niveau en de kwaliteiten van het kind. Geen wonder dat er examens gestolen worden, ze halen het niveau zelf niet meer, ha ha! (Zie het als een schreeuw om hulp…) Bijles en overhoren is niets mis mee en een beetje hulp maar niet alles op alles gaan zetten en het huiswerk zelf maken! Zit het kind wel op de goede school, dat zou de vraag kunnen zijn. Goed onderwijs is zo belangrijk en kleine klassen met aandacht voor de leerling. Het zijn geen nummers, het zijn de kinderen van de toekomst! Thuis is een rustpunt voor een kind en geen bijschool en drilkamp.

Ook waren er gisteren wat stakingen in de zorg. Als zelfs de zorg gaat staken dan is het echt mis. Mensen werken in de zorg meestal vanuit een goed hart en vinden het harteloos dat mensen lang in hun urine liggen. Alleen daarom al, kun je deze staking maar beter wel serieus nemen.

Ook nog een leuk belastingverhaal maar dat moet eerst even uitgezocht worden. Ik ben wel blij met de nieuwe staatssecretaris, van mij krijgt hij een kans. Een tip: blijf weg uit de media en ga aan de slag, samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gfyHir

Please type the text above: