Denk ik…

Ik ben ook iemand van water, kan ook niet anders als je wiegje aan het water stond. Water heeft het zwaar in deze tijd, denk ik…  Ik krijg een aardig stukje waterkennis aangereikt en het bevestigd mijn eigen bewuste denken en waarnemingen. Zo hadden we het dit weekend over de balgstuwen. Na een dijkbreuk kan een balgstuw het water een paar uur tegenhouden zodat een heel gebied niet direct onder water komt te staan. Deze balgstuwen moet je zien als een grote opblaaspijp, je ziet hem niet, ligt onder water en bij nood komt ie omhoog. Iets waar we als klein landje trots op kunnen zijn. Met de verandering van de aarde, zullen we ze in de toekomst nog wel eens hard nodig hebben. Of een bootje, ha ha.

Zout water gaat op den duur helemaal verdwijnen en zoet water blijft over, als wij het tij niet keren. Er zit zoveel verontreiniging in ons water dat dieren bijvoorbeeld muteren en twee hoofden krijgen. Vanuit Brussel zou er veel meer geld kunnen komen hiervoor. Voor onderzoek en projecten die de wereld willen redden!

Wat kunnen we als mensen er zelf aan doen? Nou, gooi chemisch afval in de daarvoor bestemde bakken. Ook medicijnen, echt heel belangrijk! En gooi geen vet door het riool. Gooi maandverband en tampons niet in de toiletpot. En de Swiffer doekjes, de grootste ramp. Deze horen echt in de prullenbak thuis en niet in het riool. Pompen lopen erop vast en ze zijn niet afbreekbaar.

Er zitten zoveel plastic deeltjes in allerlei producten dat ze ook in ons water terechtkomen.

Producenten zouden samen een grote bijdrage kunnen leveren door bij het bedenken van een nieuw product ook de milieuaspecten in overweging te nemen. Dus denk vooruit en laat testen wat het product of de verpakking kan veroorzaken. Zelf bewust nadenken.

Hele generaties na ons, als die er dan nog zijn, zullen de puin moeten ruimen van onze welvaart.

Denk ik…

Wat je ook doet, het bewustwordenvan alles, ligt bij de mensen zelf, samen.

Denk ik…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LV1Um7

Please type the text above: