Dialoog

Ik wist al dat mensen in grote huizen soms maar in een kamer wonen om de schijn op te houden voor de buurt. Dat zoiets bij de kantoorpanden ook werkt daar ben ik mij pas van bewust geworden. Als je niet door de voordeur ergens naar binnen komt dan valt het niet zo op dat de hele achterkant leeg staat. Het is toch eigenlijk te zot dat er zoveel leeg staat. Jonge mensen kunnen bijna geen werk vinden en geen huis kopen en dan staat er zoveel leeg? Kan er niet een wet gemaakt worden per direct, dat leegstaande kantoorpanden verhuurd of verkocht kunnen worden? Er zijn al voorbeelden van en dat het werkt.

Ook van de week een debat op de televisie van de politieke leiders. Gemeenteraadsverkiezingen toch, of snap ik het weer niet? Ik zou persoonlijk een ronde tafel neergezet hebben en het geen debat hebben gehouden maar een dialoog.

Ik sprak laatst met iemand die het niet gelukt was om een partij binnen de gemeente op te richten. Zij was stomverbaasd over mijn filosofie. Volgens haar had je vanuit je geloof bepaalde punten en daar blijf je dan ook voor staan. Ik ben meer van de mens. Ik kijk niet naar wat mensen geloven maar naar hoe ze zelf ergens over denken vanuit hun levenservaringen. De wereld beter maken vanuit jezelf. Als je nou alle geloven eens zou wegcijferen en puur gaat kijken naar wat een land of de wereld nodig hebben, om bewust beter te draaien. Allemaal mensen om een tafel en geen debat maar een dialoog. Samen tot een standpunt komen en daarvoor gaan in plaats van staan. En dan het liefste nog vredelievend. Luisteren naar elkaar en elkaars mening respecteren en samen tot een oplossing komen.

Mijn toilet hangt vol met kalenders van Madonna. Mijn mening is dat ze geweldige muzieknummers heeft gemaakt en ze heeft een goede uitstraling. Stel mijn geloof is Madonna en ik ga schreeuwen dat iedereen Madonna moet aanbidden. Dan ben ik toch niet goed wijs? Als ik mijn toilet uitstap dan sta ik weer open voor de meningen van iedereen en als iemand zijn toilet beplakt met Bieber dan is dat toch ook goed? Iedereen mag geloven wat hij of zij wil zolang het de dialoog niet in de weg staat.

Iedereen is mens en dat is belangrijker. Zonder kleding zouden we allemaal hetzelfde zijn, niemand is meer dan de ander. Dat besef alleen al, zou bewust veel ellende voorkomen.

En gaat het niet over geloof dan gaat het wel over kapitaal en macht. Een mooi boek is: na hitler en hirosjima, over de kernproblemen van de hedendaagse geschiedenis. Een oud boek en het gaat over de tijd 1945-1969.

De wereld gaat door en draait door, zo is het altijd geweest en zo zal het blijven. Teveel meningen en teveel mensen en geen dialoog , tja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YQNMpB

Please type the text above: