Wat mij betreft licht

De mooiste verhalen en de mooiste mensen komen op mijn pad. De werkelijkheid en de waarheid en bestaan die wel? Of leveren alle mensen samen hun verhaal en is dit de werkelijkheid en de waarheid. Ik denk het laatste. Waar ik mij wel van bewust ben geworden is de tijd van openheid en dan heb ik het niet over Wob verzoeken. De verhalen komen los. Al die verhalen zijn belangrijk om het heden te begrijpen. Toch is het zaak om er niet al te erg in het verleden te blijven hangen want het heden is nu en de klokt tikt door.

Afgelopen vrijdag waren er een paar demonstraties en eigenlijk kwamen deze voort uit gevoel. Het gevoel van dat er iets in de lucht hangt en het gevoel om er iets aan te doen. Het gevoel dat het anders kan, de omwenteling. Wij zijn de weg kwijt en wie wijst ons de weg? En niet te vergeten, het gevoel van ons geld vliegt de deur uit en waarheen?

Gisteren het Boekenweek geschenk van Tommy Wieringa gelezen, erg mooi. Ook wat andere boeken erdoor gestampt en ter ontspanning afgesloten met Thuis in de tijd. Thierry Baudet is toch wel mijn favoriet. Het boek sluit mooi aan bij waar ik in het leven ook tegenaan loop, iedereen is de weg kwijt en voelt zich verloren. Waar horen we bij of horen we gewoon bij onszelf te zijn? Waarom voelen wij ons eenzaam en zoeken wij altijd naar het ergens bij horen gevoel? En waar is ons thuis? Gevoel van veiligheid, het belangrijkste gevoel, wat mij betreft. En met stip op twee komt het gevoel van eerlijkheid, wat mij betreft. En met stip op drie het gevoel van vrijheid, wat mij betreft. Mijn thuis is Nederland en waar in Nederland maakt mij echt niet uit.

Opvallende nieuwe namen en gezichten in plaatselijke nieuwe partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Hoofddorp ook zo’n nieuwe partij die staat voor vrijheid, veiligheid en eerlijkheid. Volgens mij zat ik laatst nog met de lijsttrekker in hetzelfde restaurant. Allemaal mensen die het proberen en een ideaal hebben en de wereld op hun manier beter willen maken.

Ik kwam nog een mooie spreuk tegen van de week op een kalender bij iemand van Dalai Lama. Het ging over dat woede en haat, het licht wegnemen. Klopt als een bus en daarom kijk ik ook altijd naar het licht. Zouden meer mensen kunnen doen, waar dan ook ter wereld, bewust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

c7zXU

Please type the text above: