NTIHT

Ik las ergens een stukje over IJmuiden en daarin noemde de schrijver het Tsjernobyl aan zee. Ik kreeg dat gevoel ook een beetje op het strand van Heemskerk. Zwarte stenen tussen de schelpen? O nee, je kon ze bewust breken en dan roken ze bewust naar teer. Tja. Het was gezellig druk en heel Nederland genoot van de zon. Nog even bij de pottenbakkerij geweest en met de paarden en runderen gepraat. Hoe mooi kan de natuur zijn. Ik blijf het toch raar vinden dat je moet betalen voor de natuur. De natuur is toch van ons allemaal? Zo las ik op mijn vakantie in januari, ook over de nieuwjaarsduik in Scheveningen. In een badplaats verderop waren ook mensen de zee ingegaan en de krant noemde dit: illegaal. Hier slaan mijn hersens van vast. Wie beslist waar en wanneer je in zee mag duiken? En wat als je liever vissoep eet na je duik, in plaats van erwtensoep?

De natuur zou van iedereen kunnen zijn als de bezoeker van de natuur, er ook bewust mee omgaat. Dus je afval opruimen en respect voor de dieren.

In een ander dorp aan de kust hadden mensen het over de NTIHT. (Nederland Tijdelijk In Houdgreep Top) Ze hadden medelijden met de mensen daar. Voelt een beetje als die paarden en runderen bij Heemskerk, waar moet je heen, waar is de uitgang? Het is geweldig leuk hoor om in dit gebied te wonen, bewust van. En een vliegtuigje meer of minder mag de pret niet drukken. Wij hebben er lol om hoor mensen! Verplichte vrije NTIHT dagen nemen, laat die zon maar komen!

Overigens zijn alle wereldleiders bewust welkom bij mij thuis. Ik heb gewone koffie en stroopwafels en kan heel goed luisteren en desgewenst iets terug zeggen. Als ik wereldleider zou zijn dan zou ik gewoon de lijnvlucht nemen en een beetje met de mensen praten en vooral naar ze luisteren. Met de taxi naar Den Haag en overnachten in een Polenhotel of bij iemand thuis. Even meerijden met een nucleair transport en wuiven naar de actievoerders en een praatje met ze maken en je weet er aardig wat van. Bewust het leven opsnuiven.

Nog een voordeel, in april zal blijken dat door het mooie weer.. en de top, de cijfers van maart, beter zijn dan over de maand februari. In de maand maart hebben we het overheidstekort weggewerkt. Hoe mooi kan het leven zijn!

Oh, Oh, Den Haag, met je top achter de duinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4mjM

Please type the text above: