B & B: beeldvorming & boodschappen

Zelden heb ik zo’n slechte aflevering gezien van Pauw & Witteman als gisterenavond. Aan tafel een oceaanroeier die volkomen belachelijk werd gemaakt door het beeld dat ze van hem vormden. Er achteraan de welbekende Bram Moszkowicz, die het ging hebben over ………verkeerde beeldvorming van hem in de media. Pauw & Witteman gingen vrolijk verder met de verkeerde beeldvorming. Als je iemand eens laat uitpraten, je de juiste vragen stelt en jezelf misschien inleeft en verplaatst in een ander, dan voorspel ik een heel ander beeld voor de kijker. Ik zou het anders doen en nog gratis ook. Misschien met iets minder amusementswaarde maar toch hoge kijkcijfers. Feit blijft wel dat je als gast er altijd nog zelf bij bent. Je kiest er zelf bewust voor om met je al dan niet leuke hoofd op de televisie te verschijnen. Heerlijk, even mijn mening schrijven.

Even iets anders, een beter bewust beeld van je uitgaven van de boodschappen.

Tegenwoordig vragen ze aan mij bij de kassa in de supermarkt of ik een kassabon wil hebben. Dit scheelt de supermarkt weer kassarol en er worden minder bomen gekapt in het bos. Maar als je echt bewust met geld wilt omgaan dan zou ik die kassabon toch vragen. Ik heb zelf mijn boodschappen een maand lang, in twee verschillende supermarkten gedaan en alle bonnetjes bewaard. Dan zie je heel duidelijk welke artikelen je beter bij de een kunt halen of bij de ander.

Nescafé Dolce Gusto Cappuccino: 4,69 om 4,88.                                                  Nescafé Latte Macchiato: 2,43 om 2,53.                                                        Stroopwafels: 0,63 om 0,64.

Feit: een totaal verschil van 0,30 eurocent. Ik weet dus dat ik deze artikelen beter bij de eerste supermarkt kan gaan halen. Om een verkeerde beeldvorming van mij tegen te gaan: ik drink door de weeks gewoon goedkope koffie en ik eet niet alleen maar stroopwafels.

Je wordt je er ook van bewust wat iets kost en je kunt dus eerder signaleren of iets duur of goedkoop is. Mijn advies is om altijd de kassabon mee te nemen.

Wil je nog een stapje verder gaan dan maak je zelf een eenvoudig kasboekje. Zo ga je helemaal bewust met je geld om. Zet van alle bonnetjes het totaalbedrag in je kasboekje. Aan het einde van de maand tel je alles op en zo krijg je een goed beeld van wat je aan je maandelijkse boodschappen kwijt bent. Dit is soms best wel schrikken.

Ga op onderzoek uit in de supermarkten en laat je alleen leiden door wat jij zelf bewust waarneemt. Vraag de bon, maak een overzicht en bespaar geld. Vergelijk prijzen en bekijk de aanbiedingen. Maak een boodschappenlijstje en koop alleen de dingen die op je lijstje staan

Maar hoe je het ook doet, breng de uitgaven van je boodschappen in beeld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

tOrQ0

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>