Motorrijtuigenbelasting voor oldtimers

Dit vanwege de toenemende hoeveelheid belastingvrije auto’s die rondrijden als 1e auto. En dit is slecht voor de schatkist. Nu is het mij en anderen nog niet geheel duidelijk of dit ook voor motoren gaat gelden, dan heb ik hier thuis een echt probleem, maar dat terzijde.

Het beleid hiervoor moet nog verder uitgeschreven worden en dan moet het nog worden aangenomen, dus 2014 halen we wel met zijn allen. (Mits de oldtimer blijft lopen…..)

Iedereen moet bezuinigen en het geld moet ergens vandaan komen, daar ben ik mij bewust van. Maar de hobbyist is de dupe. De een voetbalt of pokert en de ander zwemt of maakt bloemstukjes. Moeten we dan ook geld gaan heffen op het maken van bloemstukjes? Bloemen komen ook uit de natuur en die zou je in principe moeten laten staan in de weide. En de kassen waar bloemen in staan die vervuilen toch ook? En de vliegtuigen waarmee onze bloemen uit Kenia komen, die vervuilen toch ook? Dus een heffing op de hobby, bloemstukjes maken, lijkt  mij hier ook wel op zijn plaats.

De echte hobbyist heeft zijn oldtimer in de schuur staan en rijdt er alleen in het voorjaar of in de zomer mee. In de winterdag wordt er gesleuteld en gepoetst aan de oldtimer. Het zou echt jammer zijn als de hobbyist de dupe wordt. Er zijn trouwens ook jongeren die het leuk vinden om aan een oldtimer te sleutelen en er iets moois van weten te maken. Dit zou een opstapje voor hen kunnen betekenen naar een technisch beroep. Of blijven we goed geschoold technisch personeel uit het buitenland halen?

En het staat zo leuk in het straatbeeld! Al die auto’s uit Japan en China lijken op elkaar. Het is gewoon een verademing als er op een mooie zomerse dag een oldtimer op je netvlies komt. De schoonheid van een oldtimer, daar ben ik mij wel bewust van.

Als de motorrijtuigenbelasting er voor oldtimers komt, dan is dit misschien de oplossing. Een voorjaar en zomer abonnement die je voor je oldtimer kunt afsluiten of één kentekenplaat voor op al je oldtimers.

Volkswagen Kever 1.2, mijn favoriet.

De Fiat 500, die je straks ook niet meer ziet.

De Peugeot  104, die leuke bak.

De Cadillac Deville, altijd mooi in de lak.

Oldtimers, ik zelf en meer mensen houden ervan.

Jammer dat de hobbyist er straks minder van genieten kan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

l7OJYa

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>