Happy Vieuw

Stemmen ronselen, zo zie je maar weer waar ook een klein land groot in kan zijn. Ronselen is aanwerven. Vroeger en ook nu, stond ronselen voor het werven van soldaten en zeelui. Nou een ding scheelt, de zeelui zitten aan wal in Urk en soldaten hebben we bijna niet meer. Geen wonder dat men nu over gaat tot het ronselen van stemmen.

Ik heb hier ook al eerder over geschreven. Er zijn in Nederland veel mensen die niet bekwaam zijn om te stemmen. Ik heb zelf gewerkt met mensen met een beperking en daar nam de familie vrolijk de stemkaarten mee van de cliënten. Valt dit ook onder ronselen? En demente vader en moeder, waar de zoon of dochter de stempas van meeneemt? Valt dit ook onder ronselen? En ik zelf dan, ik adviseer de mensen om mij heen hoe te stemmen, ben ik dan ook een ronselaar? Ik ken de lijsten uit mijn hoofd van de hele omgeving en heb mij er in verdiept, of ben ik dan een adviseur? Als je maar lol hebt en het is jammer dat veel mensen niet gaan stemmen, bewust om mij heen vernomen.

Het debat van gisterenavond deed er ook al geen goed aan om de mensen naar de stembus te krijgen. Voor alle mensen die meelezen in het buitenland. Wij hebben hier gemeenteraadsverkiezingen. En nu was er een debat met alle mensen van de landelijke politiek op de televisie. Zij zitten niet in de gemeenteraad, wel soms hun partij en daarom doen zij hun best om stemmen te werven voor hun gemeentepartij. Snapt u het nog en snapt u überhaupt ons kiesstelsel nog?

Er kwam in het debat gisteren wel een leuk woord langs voor de Engelse triviant: happy vieuw(s) . Verder stonden deze mensen in het debat te ver van de werkelijkheid af en was het meer bekvechten en haantjesgedrag. De enige zinnige woorden kwamen van de heer Pechtold: “wij helpen ze met werk, uit een uitkering.” Een uitspraak om te onthouden.

Morgen is het zover, nog een nachtje slapen en dan kiezen wij hier in Nederland een nieuwe gemeenteraad. Met een campagne met promotiemateriaal, waar in Syrië een heel vluchtelingenkamp een jaar lang van kan eten maar dat mag de pret niet drukken. Leuke paraplu’s en vlaggen. Happy vieuw noemen wij dat hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NT2p5

Please type the text above: