Hobbelientje

Afgelopen weekend nog even naar de film The Hobbit gekeken, ik kon volgens iemand familie van Gandalf zijn, ha ha. Nu alleen nog een houten stok zien te vinden. De slag in het midden van de aarde is begonnen, om in de film te blijven. Soms voelt het zo en alleen wijsheid en licht kunnen het kwaad wegnemen. Je staat toch wel even raar te kijken zo in eigen land, als je zaterdag een militaire tank ziet staan en nog wat van deze dingen. Voelde toch een beetje als Hobbelientje in de polder. En veel bedrijven die al gingen bevoorraden en uitrijden op zondag, in plaats van op maandag en dinsdag. Het leek wel een doordeweekse dag. Nu maar hopen dat er genoeg nieuwe orders worden binnen gesleept tijdens de top, om de verliezen van de bedrijven van maandag en dinsdag te compenseren. Samen, eerlijk de winst verdelen?

En natuurlijk de persconferenties gezien van Wilders op zaterdag en die van de top op zondag. Nog voor de top waren wij de wereld al overgegaan als landje, wie had dat kunnen verzinnen. De tegenstelling tussen meer en minder, kwam ik helaas ook afgelopen weekend weer tegen bij RTL 7. Zit je een film te kijken en komt er steeds weer tussendoor: RTL 7, meer voor mannen. Ik weet het: een aanname dat het voelt als minder voor vrouwen… Ze zeggen het niet en ik blijf dus koppig doorkijken. Toch een beetje wrang als je vaak naar deze zender kijkt als vrouw, blijven lachen als een Hobbelientje met kiespijn.

Onbewust en bewust doen we het allemaal, mensen of groepen onderscheiden. Ik vrees dat de wereld te ver heen is, om nog om te draaien. In mijn ogen was de wereld al compleet aan het doordraaien en het voelt alsof het steeds meer en meer aan het worden is en niet minder en minder.

Ook een leuk stukje in de krant van Roel van Duijn over Rusland. (Trouw, afgelopen vrijdag.) De clou van het verhaal was eigenlijk weer dat mensen zelf niet meer bewust nadenken. Een beetje als dat iemand een heel jaar lang 24 uur per dag tegen je zegt, dat melk het lekkerste drankje op aarde is. De kans is groot dat je het na een jaar volkomen gelooft. Sommige mensen al eerder binnen het jaar.

En zo hobbel ik de nieuwe week weer in… legitimatie op zak…eten voor onderweg mee…misschien nog wat tanks of helikopters spotten onderweg… en vooral blijven lachen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

BbFR

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>