In wiens belang?

De verhalen vanuit de zorg blijven triest. Een vrouw die na twee maanden uit het ziekenhuis pas huishoudelijke thuiszorg krijgt en ondertussen alweer kan lopen. Door een paar mensen om haar heen is ze erdoorheen gekomen. De gemeente, daar zat de vertraging volgens haar. En een vader en een moeder die hun gehandicapte kind, na jaren van zware zorg thuis, in een leuk huis met zorg zouden onderbrengen. Helaas, is dat leuke huis voorlopig teruggedraaid want ze nemen geen nieuwe mensen aan. Ouders zitten er al jaren doorheen en de hoop op dat iemand voor hun kind zou gaan zorgen is voorlopig de bodem ingeslagen. En bejaardenhuizen die geen bejaarden meer aannemen, het kan allemaal. Ook de verhalen van verpleegsters die strijden om patiënten langer opgenomen te houden in het ziekenhuis. Omdat zij vinden dat het onverantwoord is, om iemand al naar huis te moeten sturen als het eigenlijk nog niet kan. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Kunnen we nu met nieuwe gemeenteraadsleden en een leeg Den Haag, eens allemaal aan het werk gaan misschien? Zodat het bewust duidelijk gaat worden voor iedereen wat er gaat gebeuren met de zorg en het liefst alles op een A4 tje in duidelijke taal?

En soms denk je iets te begrijpen en dan blijkt het net weer even anders. Hier ben ik mij ook weer eens van bewust geworden. Heel naïef misschien van mij, ik dacht namelijk dat gemeenteraadsleden er voor de burgers waren. Uit liefde voor de medemens en vol idealen en de gemeente verbeteren. De meeste gemeenteraadsleden hebben er nog een baan naast want het is geen beroep. Kun je ook over discussiëren. Ik heb er echt geen moment bij stil gestaan dat je ook uit eigen belang de gemeenteraad in wilt gaan, stom van mij toch? Zo ben je beginnend ondernemer en neemt zitting in de raad. Zo kun je een netwerk gaan aanleggen van mensen en zorgen dat je eigen onderneming gaat bloeien en groeien en als het dan lekker draait dan stap je uit de gemeenteraad en je bent happy. Nooit geweten dat het zo kan werken en dat je dus helemaal niets van de gemeente hoeft te weten of er voor de burgers hoeft te zijn, dat is bijzaak. De hoofdzaak is dat je er zelf beter van gaat worden. Gaat daarom de andere helft van ons land niet meer naar de stembus? Zagen zij het al eerder?

Gelukkig zijn er ook mensen die niet uit eigen belang de gemeenteraad in gaan. Misschien naïef van mij, ik denk ze toch wel te zien.

Bewust geworden van

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1IZe7

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>