Zeep in bed wat een pret

Er zijn van die dagen… opeens krijg je veel feedback van mensen en besluit je iets net even anders te gaan doen, de reddertjes in nood.  Ik ben toch erg blij met veel mensen in mijn omgeving die zelf bewust nadenken en met mij meedenken.

Ook heel fijn dat ik ontslagen ben bij fysiotherapie. Ik had na mijn auto-ongeluk nog wat restschade aan mijn nek en schouders . Eerst zelf alles geprobeerd en voor de laatste dingen wat hulp gekregen met een paar behandelingen. De pijnmeter stond weer op nul en dus ben ik weer genezen. Vooral door bewust te zijn van je eigen lichaam kun je al veel doen. Zo deed ik de meeste oefeningen al zelf voordat ik ze kreeg. Als ik nu weer last krijg van mijn nek of schouders dan is dat mijn eigen schuld. Schouders omlaag en ontspannen is iets wat je heel goed zelf kunt doen, als je maar wilt. Bewust zijn van je eigen lichaam, heel belangrijk. Ook bij klachten aan je lichaam kun je eerst zelf bewust nadenken waardoor het veroorzaakt kan worden. Voedingspatroon, bewegen, allergie en dat soort dingen, allemaal hulpmiddeltjes. En bij twijfel altijd naar het bedrijf dat artsenpraktijk heet…

Alhoewel je tegenwoordig niet meer weet wat nou goede voeding is. Overal zit wel iets wel of niet in en de informatie op de verpakking kun je ook al niet meer vanuit gaan. Ook in de voedingsindustrie zal het vertrouwen van de consument weer terug moeten komen.

Nog een leuk dingetje om te delen en ik heb er wel lol om gehad. Er was een oudere man die al tijden niet kon slapen omdat hij onrustige benen had in bed. Ik nam een stukje zeep en deed dat aan het voeteneinde van zijn bed. Na een week kwam ik terug en ik vernam dat hij de hele week als een blok (zeep, ha ha) had geslapen. Een verzorgster had als reactie gegeven: “eigenlijk wist ik het wel maar was de kennis kwijtgeraakt of vergeten.” Bijna het hele bejaardenhuis is nu aan de blokjes zeep in bed, leuker kan het leven niet zijn. Hieruit blijkt weer dat het zo belangrijk is om kennis te delen en dat door blokjes zeep ook de zorgkosten omlaag kunnen. Soms is iets zo simpel.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

KU4IyQ

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>