De V van voorjaar?

De V van voorjaar? Welnee, het voorjaar slaan we over en we beginnen meteen aan de zomer! Wat een geweldig weer was het afgelopen weekend. Het valt niet mee om rustige plekjes te vinden, goed zoeken en dan heb je ze gevonden. Heerlijk op de fiets en aan de waterkant pret maken met een eend. Zelfs de mannetjeseenden eten uit mijn hand, wat een pret. Op de fiets viel mij een ding op, al die keurige tuintjes in ons land. Tegenwoordig mag er geen blaadje meer in de tuin liggen en boompjes en struiken worden keurig gekapt. De perfecte rustige tuinen in ons land. Al filosoferend, ik kwam op dat de mensen in het dagelijkse leven zoveel prikkels hebben, dat ze thuis zo weinig mogelijk prikkels willen hebben. Zowel in huis als in de tuin, orde en rust en dan heb je een rustplek. We moeten al zoveel en we zoeken een plek om rust te hebben. Het wordt allemaal wel veel van hetzelfde en de echte wilde natuur is aan het verdwijnen in de wijken.

Ook grappig om aan het einde van de zondag pas naar het strand te gaan, een rustig strand. Op een moment was iedereen weg en was er alleen nog maar strand en het geluid van de zee. Rust, geen prikkels en het kan nog. Heerlijk om zo te genieten van alles. En wat is er veel weggeslagen van de duinen met de stormen! Je ziet zo mooi de kracht van de wind en van de zee. Hier zit een groot stukje banen creëren in en laten we ook alles wat we ingepolderd hebben vooral beschermen. Heel goed beschermen, denk ik…

Als je goed bewust naar de natuur en de dieren kijkt dan kunnen zij je heel veel vertellen. Heel opvallend waren ook de aardschokken in de wereld van de afgelopen dagen. De platen en de aarde zijn in beweging, is altijd zo, toch is het nu uitzonderlijker.

De V is van voorjaar en veranderingen en die zie je overal en in de wiskunde heb je hem ook.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

x7D22n

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>