Recht of krom?

Ik volg mijn eigen pad en neem af en toe iets mee vanuit het nieuws. Zo ging het de afgelopen dagen weer eens over: het recht in eigen hand nemen. Als je bewust door het leven stapt en je eens verdiept in wat zaken dan erger ik mij weer broertje nog wat aan de mensen die nu gaan blaten. Zo vernam ik het verhaal van een persoon die opkwam voor zijn familie en het recht in eigen hand had genomen. Waarom? Nou de psychopaat die zijn familie stuk aan het maken was, daar was helemaal niets aan te doen volgens rechtswege. En toen de emmer overliep en de emoties hoog waren, tja toen deed hij iets wat eigenlijk niet mocht. Wel een veroordeling aan zijn broek en nog wat andere dingen. Het is niet goed te praten maar als je het hele verhaal kent dan is het begrijpelijk.

Zo liep ik ook toevallig tegen iemand aan, die had gelogen onder ede. Het mag niet maar als de verdachte via de normale rechtsgang zijn gelijk niet kan halen, tja dan is de eed, de eed niet meer. Alle zaken kennen alleen maar verliezers en de meeste mensen die het recht in eigen hand hebben genomen, die zijn daar niet trots op en weten niet of ze het ooit weer zouden doen.

Het gevoel dat er ergens iets niet klopt en dat het niet eerlijk is, kan heel wat emoties los maken. De weegschaal van het recht hangt soms volkomen uit zijn balans.

De afgelopen tijd ben ik heel erg geschrokken van wat haat kan aanrichten. En ja, ook medicatie en andere verslavingen hebben een grote invloed op het gedrag en de emoties van mensen. Bewust geworden van.

En we lopen, op een enkel weldenkend mens na, weer eens voorbij aan waar het wel om gaat. De stem van het volk roept en roept, om anders en om beter en vooral om een beter gevoel van veiligheid en eerlijkheid.

Ik adviseer de mensen om bij de kringloopwinkel wat goedkoop servies te halen en dat dan kapot te gooien als niets meer helpt. Lucht op en veegt makkelijk bij elkaar. Lost niets op maar alles beter dan iets anders. En voor zover het kan, loslaten en verder gaan met je leven als er nog geen oplossing voorhanden is.

Gelukkig is het vandaag 1 april, kunnen we weer recht lachen wat krom is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FCfd

Please type the text above: