Donaties goede doelen

Heel erg leuk, alle reacties van de mensen die in het buitenland mijn blog meelezen! Ik hoor zelfs dat mensen de link delen van mijn blog op Facebook, super en altijd leuk als mensen er iets uithalen of zich verwant voelen met!

Ik wil het vandaag even hebben over de donaties aan de goede doelen. Een vriendin van mij, liep met de collectebus voor een goed doel langs de deuren en zij kreeg allemaal twee en vijf eurocenten. Veel mensen deden niet open en anderen waren gewoon eerlijk en vertelden dat zij het zelf ook niet hadden. Wat ik zelf bewust waarneem, is dat de mensen niet meer geven omdat ze willen zien waar hun geld blijft en wat ervan gekocht wordt. Ik denk dat de collectebus zijn langste tijd heeft gehad. Zeker met het huidige vrijwilligerswerk, mensen doen goed en zien ook meteen wat ze bewust doen en het resultaat. Vrijwilligerswerk is de nieuwe collectebus aan het worden.

Crowdfunding is ook hip, je doneert en ziet wat ervan gemaakt wordt. Ik geef zelf liever ook iemand een bord met eten, dan zie ik waar het terecht komt. Vrienden, familie en omgeving helpen elkaar en dat zie je steeds vaker. Bewust geworden van.

Mensen denken na en zo ook bij de KWF Kankerbestrijding. Iemand geeft jaarlijks een klein bedrag aan de KWF Kankerbestrijding, helemaal goed toch? En toch blijven ze bellen of er meer gegeven kan worden en komen er steeds brieven binnen met het verzoek om meer donaties. Bij de laatste brief zaten zelfs twee gratis ansichtkaarten. De mensen pisnijdig want ze dragen bij naar wat ze kunnen missen en zien niet waar hun geld aan besteed wordt. Ze zien wel de portokosten, telefoonkosten en de ansichtkaarten. Met als gevolg dat de mensen helemaal niet meer gaan geven, kan toch nooit de bedoeling zijn! Je zult als geldophaler van goede doelen ook mee moeten met de tijd, anders kun je het vergeten. Bewust geworden van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

yhcL

Please type the text above: