Gratis genieten van alles om je heen…

Ik zit overal en luister naar iedereen en dan kom je ook in de zottigheid terecht van de vrije sector woningen. Zo kan het gebeuren dat een sociale huurwoning van 600 euro leeg komt te staan. Na wat stripwerk wordt het een vrije sector woning met een huur van 800 euro. Vervolgens staat het huis een driekwart jaar leeg omdat geen hond het kan of wil betalen en dan is iemand de wanhoop nabij en gaat erin. Zomaar een voorbeeld en ik heb er meerdere en de huizen staan lang leeg in deze tijd van woningnood… Ik vind woningnood geen goed woord, woningen genoeg en leegstaande kantoorpanden, dus ik weet niet waar die nood vandaan komt. Het is de woningangst die de mensen partte speelt. Alles is onzeker en dus weet je niet of je straks de huur nog kunt betalen en daarom twijfel. En huurtoeslag en al dat soort dingen? De potjes zijn al leeg of raken nog leger en er is geen enkele garantie dat alles blijft zoals het was. Ook is het van de zotte dat mensen soms twintig kilometer moeten reizen om hun huurcontract te tekenen. Groot, groter en grootst maar niet menselijk.

Geef ze brood en geef ze spelen en het volk is rustig. Van meerdere kanten al vernomen afgelopen week. Die spelen, die vervangen ik door soap en theater. Van de week zei een vriendin ook nog: “ik hoef echt niet meer naar het theater want mijn werk is het theater.” Live, gratis en genieten en gewoon je werk doen, tot de dag komt dat je per sms hoort dat je ontslag krijgt. Vroeger, niet eens zolang geleden, mocht je nog op kantoor komen en had je een persoonlijk gesprek over ontslag. Je was geen nummer en zeker geen sms bericht, maar een mens.

Mensen die nog geld hebben weten ook niet meer waar ze met hun geld heen moeten. Mijn advies is nu altijd: blijf in eigen land. Koop en doe waar je happy van wordt en help wat jongeren met hun dromen te verwezenlijken voor een betere toekomst. Ook hier: garanties zijn er niet.

En dan nog even over de windmolens. Waarom kunnen we die dingen niet in rood/wit/blauw of oranje spuiten? Of wat leuke afbeeldingen erop? Goed idee van iemand en nog bewust vrolijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ijlra

Please type the text above: