Mijn regenboog droom

Een mooie regenboog en ik zag hem gisterenochtend. Ik vind het verhaal altijd nog leuk, dat er aan het einde van de regenboog die pot met goud wacht. Stel nou dat ik die pot met goud zou vinden, wat zou ik er dan mee gaan doen? Leuk om over te dromen, je hebt zo je wensenlijstje. Het wensenlijstje voor het begrotingstekort is te hoog, zou ik dat tekort dan gaan aanvullen met mijn pot met goud? Stel dat ik onbeperkt goud mag uitgeven om dromen van te kopen. Ik denk dat ik eerst een drukkerij de opdracht ga geven, om allemaal smileys te drukken. Over de hele wereld worden deze dan huis aan huis gebracht en bij geen huis, vanuit een vliegtuig uitgestrooid over de mensen. Ja, dat is een.

Dan zou ik een vliegtuig huren en naar twee plekken vliegen om kennis op te doen. Dan weer naar Nederland en alle bedrijven die in buitenlandse handen zijn uitkopen en zorgen dat ze weer Nederlands worden, tuurlijk werken we samen met het buitenland maar de regie blijft in eigen land. Verder zou ik de chocoladefabriek van Sjakie laten bouwen en er een groot pretpark erbij doen. Iedereen krijgt een basisinkomen en wil je meer dan ga je werken. Alles weer in balans brengen en banen creëren. Het geld van de bedrijven die het goed doen gaat ook naar alle werknemers.

Ik zou een politiebureau met agenten kopen voor in alle dorpen en stadsdelen. Een groot gebouw in alle dorpen en stadsdelen met daarin alle hulpinstanties onder een dak en die samenwerken. De zorg aan de mensen geven die het nodig hebben. Mensen die niet kunnen werken voor meer, die krijgen een extraatje en alle hulp die ze nodig hebben.

Iedereen mag zijn eigen huisje ontwerpen in leuke kleuren en daar in gaan wonen en er komt heel veel groen bij. Niemand hoeft meer op straat te slapen. Veel geld naar milieu en wetenschap en klimaatveranderingen. Het leger en de dienstplicht komen terug voor mannen en vrouwen en op volle strekte, al is het maar verkort en om van te leren wat samenwerken is. De scholen worden maatschappelijk bewust met hun opleidingen en bibliotheken komen terug.

Ik koop nog wat muziek in en er worden danslessen op straat gegeven.

Onze ideeën brengen we de hele wereld over en we verdienen zoveel dat we andere mensen op de wereld kunnen helpen. En andere landen delen hun kennis weer met ons en zo ontstaat er een vreedzaam geheel.

Een mooi land waar we met zijn allen samen in leven en waar iedereen gelijk is en een kans krijgt.

Mijn verkorte versie van mijn regenboog droom.

En mocht er dan nog goud over blijven, dan zou ik een goudstuk houden als aandenken.

Meer heb ik dan niet nodig want mijn geluk is dan al gekocht.

Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yu7ukM

Please type the text above: