De herinnering blijft

Op de fiets en groen licht. Iemand reed misschien door rood en keek niet goed en daarom is zij er nu niet meer. De herinnering blijft. Vandaag bij de uitgifte van de Voedselbank waren de mensen die haar hadden meegemaakt van slag en konden het eigenlijk niet geloven. Zij was gastvrouw en vrijwilligster bij onze Voedselbank. Nooit meer mensen een kopje troost geven en welkom heten. De herinnering aan haar blijft.

Het zoveelste ongeluk in onze gemeente in korte tijd. Vrachtwagens die door rood denderen en haastig naar de volgende klant rijden. Ik ben toevallig deze week ook twee keer de dans ontsprongen, door goed uit mijn ogen te kijken. Ik ben zelf zeker geen voorbeeldige weggebruiker wat snelheid betreft, als ik de ruimte heb, maar ik ben mij er wel van bewust wat er kan gebeuren. Door rood rijden met opzet is not done. Wees je ervan bewust dat het mensenlevens kan kosten. En ook een zebrapad is er om mensen een veilige overgang te geven.

Het bracht bij de Voedselbank het gesprek op: je kunt nog zoveel goed doen in je leven maar dat maakt niet uit, je gaat er niet eerder of later door. Het is daarom zo belangrijk dat je leeft en doet wat je wilt doen. Het zou mooi zijn als er in je leven iets bij zat, wat je goed voor een ander hebt gedaan. Laatst had ik ook iemand die vertelde dat haar man nog niet klaar was met leven, hij wilde nog zoveel. Als het enigszins kan, geniet nu en doe het nu.

Er was nog meer heengaan afgelopen week, gelukkig blijven de herinneringen aan mensen. Die pakken ze niet meer af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

V6FgA

Please type the text above: