Feestjes

Gisteren was het Koningsdag en ik had een rustdag. Even geen zin om de drukte in te gaan en de afgelopen week was hectisch genoeg. Wel even de bekende plaatselijke gezichten gekeken op de televisie in Amstelveen. Ik blijf het leuk vinden dat de mensen zich op zo’n dag allemaal vermaken en dat ze vrolijk zijn. Zo’n feest is altijd leuk!

Ik moet zeggen dat ik wel vol verbazing keek naar de jurkjes van de kleine prinsesjes. Als iets van mij mag veranderen dan is dat wel hun kleding. Wie verzint het om drie zusjes dezelfde kleding aan te trekken? Wat is er mis met een spijkerbroek en gympjes zodat ze nog lekkerder mee konden doen met in de aarde scheppen en atletiek? Full colors mag toch niet meer? Ik fiets wel eens op het fietspad en ik word dan ingehaald door een raceploeg in allemaal dezelfde shirtjes. Over hoeveel tijd zal dit ook verboden worden? Je mag toch aantrekken wat je wilt en je mag toch zijn wie je wilt, zolang je een ander geen kwaad doet? Laten we de betutteling alsjeblieft niet in alles doortrekken.

Er lopen een hoop idioten rond in ons land en wat mij betreft mag een rechter daar een goede straf voor geven. Afgelopen week nog. Het kan echt niet dat je bewust op de voordeur van iemand een racistische tekst spuit. Opgepakt en inmiddels alweer vrij. Hoe leg je een jong kind uit wat de tekst op je voordeur betekent? Kinderen zouden niet de dupe moeten zijn  van dit soort dingen. Haat zaaien en dan nog kinderen erbij betrekken, je bent niet goed bij je hoofd. Ik kan hier erg verdrietig over worden.

Ook afgelopen week, een oudere man die niet langer thuis kon wonen. Er was geen plek voor hem in een verzorgingshuis. Volgens de arts had hij beter twee benen kunnen breken dan was het wel gelukt. Hij zit nu voorlopig ergens tot er wel ergens een plekje vrij komt. Oudere mensen die uit elkaar moeten en waarvan de ander alleen in het ouderlijk huis achterblijft. Ook van deze situatie kreeg ik de tranen in mijn ogen.

Er was nog een feestje afgelopen week. Gemeenten worden in 2015 verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Een deel van deze taken hebben zij nu ook al, een deel nemen zij over van de Rijksoverheid. Dit heet ook wel decentralisatie.

Als de humanisatie terug is in de zorg dan geef ik bewust feestje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TVGYe3

Please type the text above: