Jeugdzorg en ouders

Bureau Jeugdzorg  zegt op de website: Bureau Jeugdzorg blijft het gezin volgen tot alles weer goed gaat. Zeker, dat volgen gaat echt heel goed. Je gaat gewoon een keer in de week op bezoek en laat een gezin gewoon doormodderen, zonder dat er een oplossing voor het kind komt. Geef mij zo’n baan, volgen en zitten en rijk worden. De laatste tijd kom ik toevallig met veel gezinnen in aanraking die “zaken” doen met Bureau Jeugdzorg. En ook hier, ze zullen ongetwijfeld veel goed werk doen, maar tjonge jonge wat is er ook veel mis daar. Ik zie en hoor alles bewust.

Ik was ook mee op gesprek met iemand bij het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg. Vertrouwelijk gesprek en ik kan er dus niets over schrijven. Ik heb ondertussen wel een aardig beeld van de ellende in kinderland. Wel opvallend dat ze bij AKJ, het woord “vechtscheidingen” liever niet gebruiken. Wat voor woord kunnen we dan wel gebruiken? De “we zijn niet volwassen genoeg scheiding”?

Ik kan niet begrijpen dat je in of na een scheiding, de haat tussen twee volwassenen zo hoog laat oplopen dat de kinderen daar de dupe van worden. Als volwassene hoor je beter te weten en jezelf eens een spiegel voor te houden. Wat kan ik zelf doen om het zo prettig mogelijk te maken voor mijn kinderen? Laat elkaar los en vooral de haat jegens elkaar, hoe moeilijk dat ook vaak is. Ga verder met je leven! En dan heb ik het hier nog over de gewone huis tuin en keuken scheiding zonder noemenswaardige incidenten.

Het maakt het allemaal zo moeilijk omdat elke scheiding weer anders is. Uit verhalen van vroeger heb ik vernomen dat het toen vooral de drank was, waar pa zijn loonzakje aan stuk dronk. Geweld en later kwamen daar de drugs bij. Mensen gingen toen ook al uit elkaar. In deze tijd zijn er nog tientallen verslavingen bijgekomen, zowel bij de man als bij de vrouw. En laten we in deze tijd de factor: “ik werk mij rot”, niet vergeten.

En waarom zet je kinderen op de wereld? Zet je kinderen op de wereld omdat jij om de twee jaar een nieuwe auto wilt rijden en er daarom geen geld meer over is voor een paar handschoenen voor je kind? Stel je eigen belang voor het belang van je kind?

Er is veel mis bij onze Jeugdzorg maar de eerlijkheid gebied te zeggen: er is ook veel mis bij de ouders. Een kind mag een kind zijn en hoort geen last te hebben van het onvolwassen gedrag van Jeugdzorg en van ouders.

Alle kinderen verdienen een pappa en een mamma (of mamma en mamma of pappa en pappa), die er voor ze zijn en ze begeleiden naar de volwassenheid. Met alle heuvels en dalen.

Ik vind het erg triest dat de mensen het zelf bewust niet meer kunnen zonder hulp.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

tOclq

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>