En daar is de koffie…

Ik had gisteren een leuk kijkje tussen arm en rijk. Het blijft mij opvallen dat je bij de rijkere met empathie, een kopje koffie krijgt. Koffiepads, cups, echte bonen, het kan allemaal. Bij de armere onder ons krijg je koffiezetapparaat koffie zoveel als je wilt hebben, bekers vol. Meer is er ook vaak niet in huis en daarom des te leuker.

Gisteren na een lange dag. Ik werd mij er weer van bewust dat de rijkere die allemaal bij elkaar wonen, eenzamer zijn dan de armere. Zij hebben geld maar hebben geen idee meer wat ze ermee moeten doen op latere leeftijd. En kom je in de sociale huurwoningen wijk, dan kennen de mensen elkaar en steunen elkaar vaak ook nog. Het heeft mij er ook van bewust gemaakt dat wij arm en rijk nog steeds in verschillende wijken of gebouwen neerzetten. Midden laat ik voor het gemak maar even weg want die vallen straks ook onder arm of rijk.

Ik kom ook steeds meer mensen tegen in de sociale huurwoningen die vroeger tonnen verdienden. Zij hebben nog de meeste moeite om anders te denken en worden dan weer wegwijs gemaakt door de mensen die het wel weten. Ik heb toch maar even boodschappen gedaan met iemand die niets meer in huis had. Je lost het probleem niet op, maar vanuit humaan oogpunt…

Ik spreek ook regelmatig over de “heilige huisjes”. Ik heb recht op dit en ik heb recht op dat. Vroeger was het zo en dus nu moet het zo blijven. Nee, het is lang genoeg zo geweest en wat veranderingen zijn ook goed, mits ze humaan zijn. Heilig verklaringen zijn er alleen nog in Rome en daarmee uit.. En iedereen naar de zin maken, lukt nooit. Ik blijf erbij dat alle toeslagen en uitkeringen bedoeld zijn, voor mensen die ze echt nodig hebben. Ook als er een basisinkomen mocht komen. Ik vroeg mij dan ook af hoe je het voor elkaar kreeg, om voor minstens 45% arbeidsongeschikt te worden en te blijven, voor de nabestaandenuitkering.  Als je voor 1950 geboren bent sta op.. is een erg leuk liedje.

Als je op de site van de Rijksoverheid je AOW datum wilt weten, is dat ook humor. Je vult je geboortedatum en jaar in en ik kreeg dit:

AOW-leeftijd

Uw AOW-leeftijd is minimaal 67 jaar. Later wordt bekend wanneer u precies AOW krijgt. Volgens de huidige wet hangt de AOW-leeftijd vanaf 2024 af van de gemiddelde levensverwachting. U weet 5 jaar van te voren wanneer u AOW krijgt.

U krijgt AOW vanaf        Nog niet bekend

Toekomstplan

Het kabinet wil dat de AOW-leeftijd sneller omhoog gaat. Daarvoor heeft het kabinet toestemming nodig van de Eerste en Tweede Kamer.

Als het plan doorgaat, hangt de AOW-leeftijd vanaf 2022 af van de gemiddelde levensverwachting.

Rijksoverheid

Ik heb gelachen, bewust. Het leven is een lach en een soms een traan. Ik ga maar een bakkie troost nemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5Aa7

Please type the text above: