Mijn werkelijkheid

Ik was gisteren weer een klein beetje teleurgesteld over wat berichten in de media. Waarom wil niemand verder kijken? Ik kwam toevallig in de avond op een interview uit, van Lange Frans bij Niburu. Vanaf 7 mei zendt de EO een nieuw seizoen uit van het programma ‘Op zoek naar God’, waarin ook Frans te gast zal zijn. Ik denk niet dat het verkeerd is om naar dat programma te gaan kijken, je blik verruimen kan nooit kwaad.

Terug naar mijn werkelijkheid, bewust geworden van. Het is vandaag de dag van de arbeid. Een vraag die leeft onder heel veel mensen met een inkomen van tussen de 1000 en 1500 euro per maand is: waarom werken wij in hemelsnaam nog? Wij werken zonder allemaal toeslagen en dat soort dingen en betalen de volle mep voor zorg en alles. Wij proberen te sparen en proberen verstandig met ons geld om te gaan. Met de nadruk op proberen… Laatst vernam iemand bij het UWV dat hij geen asociaal persoon was en dus wel een baan zou gaan vinden. Je zou toch bijna erop los gaan leven en dan je schulden deponeren bij een of ander loket en zeggen: “hier ben ik weer, graag hulp.” Als de rest het doet, waarom wij dan niet? Het heeft alles te maken met mentaliteit en dat mensen hun werk leuk vinden en het een toegevoegde waarde vinden. Toch leeft het heel sterk en daar zou iemand iets mee kunnen doen, bewust.

Ook de eigen zorgbijdrage kunnen steeds meer mensen niet betalen. Ze regelen vaak een betaling in termijnen en daar doen ze bij de meeste zorginstanties niet moeilijk over. Mensen kijken bewuster naar de kosten en gaan niet meer naar de dokter of minder vaak. Hetzelfde verhaal voor de tandarts. Wel een mooi ding is dat steeds meer mensen voeding boven medicijnen gaan stellen. Dus geen pillen en eerst eens zelf uitvogelen door middel van voedingspatroon. Voor de andere zorgkosten is het helaas zo, dat de rekening over een aantal jaren weer hoger gaat worden als iedereen alsnog weer naar de dokter of de tandarts gaat. Het goede nieuws is dan natuurlijk ook dat alle zorgkosten nu naar beneden kunnen als wij met zijn allen minder naar de dokter en tandarts gaan, toch?

Om het nog even bewust af te sluiten. Ik kom steeds meer alleenstaande ouderen tegen die slecht zijn qua gezondheid en thuis wonen. Op zich al niet leuk. Deze oudere mens in de laatste levensfase rookt nog wel graag een sigaretje. Kun je over oordelen, niet doen. De familie die hard werkt, heeft dan een soort van brandvrije zone om het oudje heen gemaakt. Ik kom de leukste constructies tegen. Variërend van metalen platen en rubber platen op de grond tot waterbanen. Als de sigaret dan valt op de vloer dan ontstaat er geen brand. Blijft wel dat de sigaret altijd nog op de kleding kan vallen of op de stoel. Een paar keer per dag komt er iemand kijken of de persoon nog leeft en of de woning niet in de brand staat.

Mijn werkelijkheid in mijn land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

eFzq

Please type the text above: