Wie trekt de zevenmijlslaarzen aan?

Donderdagavond was er weer een debat om ons bewust te maken van de Europese verkiezingen. Tegen de tijd dat we mogen stemmen zijn we verkiezing moe en dan moeten we ook nog wachten op de uitslag. Nederland stemt op 22 mei en elders in Europa, kan dit tot 25 mei om 23.00 uur. Als een troonrede al kan uitlekken, dan vrees ik het ergste voor de verkiezingsuitslag. Is er niemand die logisch nadenkt, er is toch wel een dag te vinden waarop heel Europa samen kan stemmen? Samen een Europa en dus samen stemmen? En dan komen er posters te hangen over selfies in het stemhokje. Toch wel in heel Europa mag ik hopen, samen. Het is weer een grote soap aan het worden. Uit welk potje komt het geld voor die posters nu weer? Het was ook fijner geweest als een heleboel problemen al waren opgelost voor deze verkiezingen. De Nederlander wil geen fout declaratiegedrag en EU verhuizingen. De Nederlander wil duidelijkheid. Wat gaan we doen en hoe en wanneer en als de datum niet gehaald wordt, wie komt er dan op uw stoel te zitten? Europa heeft nog veel tijd nodig en staat nog in de kinderschoenen. Wie trekt de zevenmijlslaarzen aan? Ik vind het allemaal geweldig.

Ik vond die vrachtwagenchauffeur bij het debat geweldig. Die man had een avond kunnen vullen. Ik zat afgelopen week nog achter een vrachtwagenchauffeur die zijn rijbewijs bij een postorderbedrijf had besteld.  Ik moest manoeuvreren voor eigen behoud op de weg. Ik was ook getuige van een knap staaltje “ik moet lossen en ben al te laat” tafereel. Hoe die chauffeur uit zijn plaat ging, mijn mond viel open. En welgeteld ging het over een vertraging van vijf minuten. Is er eigenlijk nu al een oplossing voor de Nederlandse vrachtwagenchauffeurs? En inderdaad, ook voor de lonen van de echte, met een rijbewijs buitenlandse chauffeurs? Wat er mis is in vrachtenwagenland, kan echt niet duidelijker, de feiten zijn er. Met goed beleid kan dit allemaal zo opgelost worden. Iemand moet het durven en ook hier misschien met een paar zevenmijlslaarzen aan.

En dan hebben we nog de stakende schoonmakers. Kantoorpersoneel dat vrijwillig de treinen schoonmaakt, leuker kan het weer niet. De schoonmakers zijn al een tijdje bezig met staken en dus niet met schoonmaken. En als iedereen nou zijn eigen troep eens een keertje bewust meeneemt uit de trein, is het probleem van de vieze treinen ook uit de wereld. Daar zou ik nou posters voor laten drukken. De schoonmakers staken en dus ruim bewust je troep op in deze trein. Je weet pas wat je mist als hij of zij er niet is: juist de schoonmaker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vy7qes

Please type the text above: