Voedselbank Vip Ruimte

Ik was gisteren weer aan de slag bij onze Voedselbank. Ik moest even denken aan de nieuwe Kuip in Rotterdam. Het zou leuk zijn als de gemeente daar wat geld aan bijdraagt, aldus de berichtgeving. Voor de gehele regio Rotterdam voorziet de Voedselbank daar in 7.600 voedselpakketten. Ik vind voetbal best leuk. Mocht de gemeente financieel helpen dan zou ik het niet meer dan logisch vinden dat alle mensen die bij de Voedselbank komen daar, een aparte VVR (Voedselbank Vip Ruimte) krijgen in de nieuwe Kuip. Een gratis VVR clubkaart voor een paar wedstrijden per jaar. De kinderen gratis op voetbal daar. De Voedselbank zorgt ervoor dat er eten in de magen komt en zo hoeft niemand honger te hebben met het bijwonen van een wedstrijd. Kinderen hoeven ook niet met een lege maag naar de training te gaan. Nieuwe tijd en iedereen blij.

Afgelopen week kwam ik een oude Voedselbank cliënt tegen. Ik was toch benieuwd of de tijdelijke voedselondersteuning had geholpen. Ja, het had geholpen in de moeilijke tijd en daar was ik erg blij om. Deze ex-cliënt is er nog lang niet, wel gaat het stapje voor stapje beter.

Ik had een mooi gesprek met een cliënt die zich ook bewust is geworden van alles. Het is echt zo dat als je niets meer hebt en tijd teveel, dat je weer ziet waar het in het leven echt om gaat. Je komt heel dichtbij jezelf en dat is heel mooi.

Ik doe wel een oproep aan scholen, ouders en kinderen, om niet te oordelen over kinderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Probeer je te verplaatsten in het andere kind en een kind hiermee pesten kan echt niet. De ouders zijn in de ellende gekomen en een kind kan daar niets aan doen! (Ouders vaak ook niet…) Maak kinderen er bewust van dat niet iedereen alles kan kopen!

Gelukkig vinden steeds meer mensen dat het echt niet kan, een Voedselbank in ons land. De realiteit is dat het zo is en dat we een oplossing hiervoor kunnen zoeken. Ik loop nog steeds stuk op het ontbreken van wat dingen. Een van de belangrijkste: banen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wwdnv

Please type the text above: