Op het strand

Gisteren sprak ik over mensen aanspreken op hun gedrag. Ik ging gisteren naar Bloemendaal toe, samen met mijn vriendin en haar twee kinderen in de pubertijd… De brug stond open en ik zette de motor van mijn auto af. Beter voor het milieu en rustiger geluid. Raampjes open en mijn gedrag was voor het meisje achterin de auto een reden om te gaan roepen dat iedereen de motor dus moest afzetten. Zo hard dat de omliggende auto’s met draaiende motoren dit konden horen. Je hoeft maar een verkeerd iemand te treffen, die dat om wat voor reden dan ook, niet kan hebben en de auto was aan het dansen geweest, met ons als poppetjes erin. Dat bedoel ik dus niet met aanspreken op gedrag… Je hebt aanspreken en aanspreken. Zet dan een flyeractie op bij de bruggen als je dan echt iets wilt doen, bewust. Ik heb wel gelachen.

Mijn vriendin heeft kanker en toch leeft ze elke dag haar feestje en ze gaat gewoon door met alles, meestal happy.  Haar zoon heeft een vorm van reuma en ADHD. Dan ben je 15 jaar en je wilt niets liever dan zoals Armin van Buuren worden. Ik moest zijn mengtafel bewonderen en hij is heel goed en als hij 16 jaar is kan hij meedoen aan DJ wedstrijden. Zijn droom is dat zijn ziekte niet erger gaat worden en dat hij net zo goed als Armin kan worden. Een gezin in Nederland die het ontzettend moeilijk hebben in allerlei opzichten. En toch gaan ook zij ervan uit, het komt allemaal weer goed. Leven vanuit optimisme, zo belangrijk!

Een balletje trappen op het strand en voelen hoe koud het zeewater was. Lekker iets drinken en genieten van alles. De zon was er de gehele middag en het was heerlijk rustig. Alle ellende van de hele wereld was voor even verdwenen voor ons viertjes.

Later op de avond spraken mijn vriendin en ik, over drugs en alcohol. Ook haar twee kinderen hadden onlangs al drugs aangeboden gekregen in het uitgaansleven. Lachgas is ook hip. Je kunt niets anders doen dan ze vertellen over wat het allemaal met je doet en dat het je eigen beslissing is om zoiets te gebruiken. En niet omdat je anders niet meer stoer bent voor je vrienden en vriendinnen. Kinderen bewust maken van en er maar het beste van hopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

fddApc

Please type the text above: