De weekend waarom

Stel je zelf altijd bewust de vraag waarom iets zo is.

Deze week heb ik van alles gelezen en gehoord maar soms kom je aan het waarom van dingen niet toe.

Zo had ik deze week heel graag willen weten waarom een man een volle kar met boodschappen had gestolen in de omgeving van Rotterdam. Waarom? Had hij honger? Verwacht hij een strenge winter en hamstert hij vast wat voedsel of wilde hij het allemaal naar daklozen brengen?

Of: Marietje Schaake, ons eigen Amsterdamse D66 Europarlementariër, heeft de leden van D66 in Amsterdam uitgenodigd om een bezoek te brengen aan het Europees Parlement in Brussel! Ze gaan met de bus 28 & 29 november 2012. Het Europees Parlement draagt financieel bij aan het vervoer, de overnachting en de lunch waardoor de eigen bijdrage slechts € 40,- is. Dit op basis van verblijf met 2 personen in een kamer. Voor een 1 persoonskamer geldt een nader te bepalen toeslag. Helaas zijn er maar 25 plaatsen beschikbaar. Waarom? Waarom betalen ze de reis niet helemaal zelf? Waarom draagt het Europese Parlement hieraan bij? Uit welk potje komt dit geld dan?

Waarom, ik zal het nooit weten, feitloos, of iemand moet zo lief zijn om……

En het verhaal dat iemand gesolliciteerd had op de baan van schoonmaakster van vliegtuigen op Schiphol. Afgewezen omdat ze geen rijbewijs had. Waarom heb je een rijbewijs nodig als je vliegtuigen wilt schoonmaken? Moet je af en toe het vliegtuig een stukje verrijden soms?

En in de rechtbank Utrecht en ook bij een rechtbank in Amsterdam kan ik gratis koffie uit automaten halen. Terwijl als ik op bezoek kom in een bejaardenhuis bij oma, ik 1 euro moet betalen voor een kopje koffie. Waarom? Waarom bezuinigt de een wel en de ander niet?

En het verhaal dat bedrijfskantines ook crisis hebben. Zij zien hun omzet terug lopen. Hadden zij eerst 2500 eters per week, nu zijn dat er nog maar 500. Personeel vliegt de laan uit.  Sorry, vliegt de kantine uit. Waarom?  Nemen mensen hun eigen broodjes mee? Kunnen ze de prijzen niet meer betalen?

Waarom, ik zal het nooit weten, feitloos, of iemand moet zo lief zijn om……

info@bewustwordenvan.nl 

Fijn weekend!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

v40TT

Please type the text above: