Kabaal in het bos

Wij gingen gisterenavond naar het Amsterdamse Bostheater, naar de liefdesgeschiedenis Kabaal en Liefde. Een variant op het liefdesdrama Romeo en Julia en draait om verboden liefde die eindigt in de liefdesdood. De zuiverheid van liefde tegenover de corruptie van de macht. Het stuk is destijds geschreven door Friedrich von Schiller, een Duits toneelschrijver, filosoof en dichter. Ik had verwacht dat het stuk in het Duits zou worden gespeeld en helaas voor mij, was dat niet zo. Ik had de grootste moeite om in het stuk te komen. Dan zit je in het bos en dan hoor je opeens allemaal sirenes van hulpdiensten. Een politiehelikopter die over je heen vliegt, grr. En als het dan rustig was dan kwam er weer een vliegtuig over en moesten de spelers even stoppen met hun tekst, kabaal in het bos. Zelfs in het bos was het dus niet meer rustig, snik… Later kwam ik iets meer in het stuk maar we vonden het niet om over naar het bos te schrijven. De twee paarden als decor waren wel geweldig. En lekker gepicknickt in het bos voordat de voorstelling begon en dat was leuk!

Er waren heel weinig mensen in het Bostheater. Vroeger ging men gewoon met de pet rond na een voorstelling en was het een eer om daar te spelen. Nu geen pet maar een entreeprijs. En wij missen eerlijk gezegd de kunst in het verlichte pad naar het theater toe. En toch blijft het een geweldige belevenis zo’n theater in het bos! Ik denk dat zelfs de dieren het wel mooi vonden, vanuit hun boom.

Na deze voorstelling draait er van 10 juli t/m 6 september, dinsdag t/m zaterdag: De Laatste Zomer. Het is te hopen dat het niet de laatste zomer gaat worden dat er voorstellingen in het Bostheater zijn! Het gaat over een stel rijke vrienden die gezamenlijk de zomer doorbrengen luxe en ledigheid. In feite is iedereen bankroet, maar niemand weet het van de ander en niemand wil het weten van zichzelf. Stuk voor stuk zijn ze meester in het ophouden van de schijn, totdat de zeepbel knapt…. Hoe actueel in deze tijd!

Het is leuk dat cliënten van de Voedselbank op vertoon van hun aansluiting bij de Voedselbank op dinsdag, woensdag en donderdag gratis naar de theatervoorstelling De Laatste Zomer kunnen gaan!  (Dus van 10 juli t/m 6 september op dinsdag, woensdag en donderdag!) Het is niet mogelijk om vooraf kaarten te bestellen, dus kom op tijd, aanvang 21.30 uur. Ik heb nog even geïnformeerd gisteren en het is niet alleen voor cliënten van de Voedselbank in Amsterdam maar voor alle cliënten van de Voedselbanken. Onze Voedselbank cliënten kunnen er dus ook heen, hoera! Kunnen ze met voedsel van de Voedselbank eerst picknicken en dan naar de voorstelling. Bewust heel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UPZlR

Please type the text above: