Kansen en hoop

Ik heb een soort van vakantie, voor mij is vakantie even zestien uur per dag doen wat ik helemaal wil. Ik verveel mij nooit en gisteren even bij de boekenwinkel geweest, de Kringloopwinkel. Heel veel boeken voor twaalf euro, dat is pas leuk. Ook drie nieuwe boeken gekocht om toch enigszins bij te blijven en de schrijvers van inkomsten te voorzien. Ik heb er gisteren al een paar boeken doorgejast en vandaag weer een paar. Lezen, nadenken en ontdekken is voor mij vakantie, ik hoef er niet ver voor weg.

Ik was vanmorgen redelijk vroeg weer op het strand. Even zelf bewust kijken of het zeewater echt zo koud was. Ja, het was koud, wel lekker om even in te lopen. De vorige keer op het strand was al heel opmerkelijk en nu weer. Toen zat ik op mijn kleedje en begon het vlak naast mij te krioelen van de wormen. Even opgezocht en dit waren bastaardrupsen. Ik kende de hele beesten niet maar besloot toen toch om ergens anders te gaan zitten. Mijn instinct bleek juist want die beesten schijnen bulten en jeuk te veroorzaken, pff. Het schijnt van de laatste jaren te zijn dat ze naar het strand komen. Wees niet welkom, aldus mijn persoontje. Vandaag waren er kwallen, de mooiste exemplaren. Wat wel erg opvallend was dat er zoveel insecten op het strand waren. Van tor tot vlieg tot, ja wat? Je werd er gek van en ik was niet de enige die er last van had. Als je goed kijkt zie je echt de veranderingen in de natuur, er breekt langzaam een nieuwe tijd aan. Zolang die rupsen de wereld niet overnemen, lol!

Ik las gisteren het boek van Al Gore. Een ongemakkelijke waarheid om te lezen. Heel langzaam komt er iets meer begrip voor de natuur en alleen omdat het voor meer mensen steeds beter zelf bewust te zien is. Ik denk dat het niet genoeg is wat we nu doen en dat het klimaat ook kansen kan bieden dat komt nog niet helemaal aan. Je hoeft niet perfect te leven, als iedereen iets doet dan scheelt het ook al. Als de kinderen van nu, over jaren met een kapje over hun hoofd moeten lopen ter bescherming van de buitenlucht? Bedankt pa en ma? Ik vind het wel eens raar dat iedereen het maar heeft over uitstoot en opwarming. We zouden het ook om kunnen draaien, hoe maken we de aarde kouder.

Een ander boek en echt fantastisch geschreven, door Jurriaan Kamp. Omdat mensen er toe doen, gaat over de economie. Hij schrijft ook dat vaders met bedrijven bezig zijn, op een manier zoals zij nooit met hun eigen gezin zouden omgaan. Ik had het er gisteren nog met een vriendin over. Iemand, die ook een vader was, zou zich omdraaien in zijn graf als hij naar de jongere generatie zou kijken. Hoe help je een bedrijf bewust om zeep. Hoe leg je later aan je kinderen en kleinkinderen uit, dat je geld en eigenbelang, belangrijker vond dan wat opa dacht na te laten? Echt niet te filmen en misschien gaat het wel weer een film worden straks, lol, nog meer geld! Ook in het boek: dat telepathie tussen mensen meer is dan toeval en dat we deze talenten bewust kunnen ontwikkelen. Ik zeg: mee eens!

We hebben nog veel kansen en hoop, mocht de tijd ons dat geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

juOOW

Please type the text above: