Oproep, boer zonder bus en Koninginnedag Amstelveen 2013

Gisteren heb ik een oproep gedaan voor verhalen van mensen over pesten. Dit naar aanleiding van een jongen uit Tilligte, die zelfmoord pleegde omdat hij langdurig werd gepest. Later deze week zal ik jullie verhalen hierover plaatsen om de mensen bewust te maken van dat pesten iemand levenslang kan bijblijven.

Om deze dag een positieve noot mee te geven nog twee nieuwsitems, natuurlijk geschreven met een knipoog.

Is de televisieserie Boer zoekt vrouw straks ook de dupe van het nieuwe regeerakkoord? Het Volkswagen busje uit de televisieserie valt toch ook onder de oldtimers? En dus ook Yvon Jaspers zal straks wegenbelasting moeten gaan betalen voor de Volkswagen bus. De publieke omroep moet al bezuinigen, dus ik vrees dat het einde van Boer zoekt vrouw binnenkort ook een feit zal zijn.

De Koningin gaat Koninginnedag 2013 ook in Amstelveen vieren. Ik heb altijd bewondering voor alle vrijwilligers die altijd in het Oranjecomité zitten van hun woonplaats. Goed voor het bewust samenzijn op zo’n dag en gezellig. Voor alle vrijwilligers in Amstelveen en in het land, met een knipoog………..

De alternatieve route voor onze Koningin en haar familie in Amstelveen.

We beginnen onze wandeltocht bij het duurzame kantoorpand van KPMG, opgeleverd in 2010. Leerzaam om daar een praatje met de mensen te maken. Ze kunnen u alles vertellen over de bouwmaatschappij die dit werkelijk prachtige gebouw uit de grond heeft gestampt. En dan loopt u vervolgens door naar het oude kantoorpand van KPMG, bijna ernaast. Hier ziet u dat een leegstaand pand er nog altijd mooi bij kan liggen.

U vervolgt uw weg langs de andere ongeveer 50 leegstaande kantoorpanden in Amstelveen en u komt uit bij het ziekenhuis Amstelveen. Hier gaat u praten met de verpleegsters die aan het bed werken bij de patiënten. U hebt het dan over de werkdruk en hun salaris. U vervolgt de weg naar de dagbesteding van de gehandicapten in Westwijk. U spreekt met hen over de afschaffing van de belastingaftrek voor ziektekosten, het verhogen van de eigen bijdragen en het niet meer vergoeden van de huishoudelijke hulp. Aan de begeleidsters vraagt u belangstellend hoe ze het privé redden met zo’n klein salaris.

Dan gaat u langs wat moordplekken. Er staan nog diverse zaken open in Amstelveen. Misschien kunt u meedenken met het politieapparaat. Blauw op straat heeft het ook slecht tegenwoordig. We vervolgen onze weg langs de Buurtkamer waar Nederlandse les wordt geven door vrijwilligers aan mensen die al jaren in Nederland verblijven. Dan gaan we naar het Cobra Museum. Hier kunt u een eigen schilderij maken voor een bedrag van 20 euro. Ja, ook wij moeten bezuinigen op kunst en cultuur.

We sluiten deze fantastische dag af met het Project X feest in Middenhoven.

Met dank voor uw bezoek aan ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

yB1kU8

Please type the text above: