C’est la vie in Nederland.

We hebben van het weekend lekker gedanst op C’est la vie. Het leven is zoals het is en ook in het uitgaansleven de meest wonderlijke gebeurtenissen en verhalen. Dat ondertussen heel veel mensen, door wat voor omstandigheden dan ook, aan de rand van de armoede leven is een feit. Zo hadden we het van het weekend ook over de huurwoningen. Er wordt aan alle kanten geprobeerd om de mensen uit de goedkope huurwoningen te krijgen. Feit is dat ze dat niet doen omdat de huur in een andere woning vele malen hoger is en er vaak ook nog servicekosten zijn. Mensen blijven wonen waar ze wonen en vooral de ouderen hebben nu zoiets: als ik echt niet meer kan dan is het vroeg genoeg. Er is bewust totaal geen doorstroming meer op deze manier.

Verder leeft er toch ook wel aardig onder de mensen dat alles net aan gaat, zolang je zelf niet ziek wordt. De grootse vrees van de mensen die nu ternauwernood kunnen rondkomen. Mijn vriendin was met de boot van de Zonnebloem mee en zij kreeg ook daar de verhalen te horen van woonvormen en dat mensen op een bel drukken en dat het een half uur duurt voordat er iemand komt. Je mag in dit land echt blij zijn als je niets mankeert. Overigens is het echt uniek dat er zoveel vrijwilligers zijn die met een Zonnebloem reisje meegaan, mag ook wel eens een keer geschreven worden!

Zoals al eerder geschreven, er is aanstaande zaterdag een actie van de zorg in de Jaarbeurs in Utrecht. Ik dacht er eens over na en waarom komen daar niet wat mensen heen om wie het ook gaat, de zorgvragers. Waarom kun je bijvoorbeeld met de ANBO wel een dagje uit met zijn allen maar niet naar de Jaarbeurs in Utrecht? Ook ouders van mensen met een kind met een handicap in een woonvorm, zouden best eens de moeite kunnen nemen om te komen. En de 50Plus partij, bestaande uit toekomstige zorgvragers, zouden eens op kunnen houden met hun gezeur. Ga een dagje uit naar Utrecht zaterdag en gooi wat mensen uit de bus in plaats van uit de partij…. Samen als zorgpersoneel en zorgvragers. Bewust een signaal afgeven.

En als laatste een groep die een beetje ondersneeuwt als  het op ontslagen in de zorg aankomt: de administratieve krachten. Door de invoering van het elektronisch patiëntendossier worden een heleboel administratieve krachten overbodig. Het dossier functioneert nog niet goed maar mocht het wel goed gaan draaien dan gaan er nog meer mensen uit.

C’est la vie in Nederland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0gal

Please type the text above: