Niet alles is al uitgevonden

Ik ben echt zo blij dat ik in deze tijd leef, het is echt genieten als je in het nu leeft en ook nog vooruit kunt denken. Ik probeer overal de humor een beetje van in te zien en dat lukt aardig. Ik was in Ouwehands Dierenpark in Rhenen en de entree was 21 euro, heel lang geleden was dit 0,30 cent. En om je auto te parkeren, 6,50 euro. Niet eens bewaakt want bij inbraak, diefstal of schade zijn ze niet verantwoordelijk voor de geleden schade. Heerlijk zo’n dag je uit, als je maar blij bent! De dieren daar zitten daar in een verrijkingsprogramma. Dieren kunnen zich gaan vervelen en hebben bijvoorbeeld voedselverrijking. Ze mogen zelf hun voedsel zoeken en moeten er wat voor doen. Door het blijven prikkelen van de zintuigen worden dieren gestimuleerd in hun natuurlijk gedrag.

Dieren zijn net mensen en hier in Nederland zitten ook heel wat mensen in een (zelf)verrijkingsprogramma. Ik denk dat het erg moeilijk is om gedrag te laten veranderen van mensen. Vaak is er een natuurramp, opstand  of een oorlog voor nodig om het sociale en het samen met elkaar weer te stimuleren. En als je dat weer hebt dan ga je weer dezelfde cirkel in, het zijn allemaal gedragingen die je al ziet sinds het bestaan van de mensheid. Het is fascinerend allemaal.

Ik luister naar veel mensen en zo is het opvallend  dat heel veel jonge mensen leven met het besef dat ze alles al hebben gezien en hebben meegemaakt. Mensen vervelen zich omdat er niet weer iets nieuws komt. Ook dit gedrag is fascinerend. Er zijn mensen die vertellen dat we aan het einde zijn van alles zijn wat is uitgevonden. Je ziet het op de financiële markten, eigenlijk is er niemand meer die het weet, hoe nu verder. We zijn met zijn alleen op een punt aangekomen en hoe nu verder? Er is niet genoeg geld meer om de gaten te vullen en je kunt niet blijven bijdrukken en investeren. Er is heel veel moed voor nodig om terug naar een nul punt te gaan en toch zal het gaan gebeuren in de toekomst. Je ziet nu al dat mensen kapitaal aan het weghalen zijn uit bedrijven, zij zien de bui al aankomen. De toekomst is groot denken en in het klein beginnen met het uitvoeren.

Kun je misschien ook denken dat wij net als de dieren ons ook vervelen? En in die verveling gaan we nieuwe ontdekkingen doen? Met een basissalaris voor iedereen om de vaste lasten te kunnen betalen kom je al een heel eind. Mensen hoeven zich geen zorgen meer te maken over de vaste lasten en kunnen gaan nadenken over wat ze zelf willen. Een combinatie van vrije tijd, studeren en werken. Zo creëer je ook weer banen als iemand niet de hele week werkt. Bij een Voedselbank heeft elke vrijwilliger een maatje. Je doet hetzelfde werk en wisselt elkaar af. Je maakt met zijn tweetjes een rooster en er is dus altijd betzetting. Zo zou het voor alle banen ook kunnen gelden. Nooit meer het probleem dat er iemand niet is en er is altijd kennis in huis. De duobaan terug, in een combinatie van jong naast oud?

Nee, niet alles is al uitgevonden en soms zijn we ook dingen vergeten die ooit uitgevonden waren en goed waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

fO9Eqp

Please type the text above: