Een brug te ver

Ooit komt de tijd, dat ons Nederlands elftal wordt opgekocht door een ander land, als investering. Ik mag hopen dat het niet zover zal gaan komen, misschien nog een brug te ver…  Vandaag waren er wat cijfertjes en we worden in Nederland niet dikker en niet dunner, we staan stil. Onze volgende tegenstander is Mexico, een land waar ze de obesitas nog even iets beter aanpakken. BTW op suiker, in de vorm van extra belasting op zoete frisdranken. Het bewustzijn over de gevaren van obesitas groeit. Ik heb alle spelers van Nederland en Mexico eens doorgenomen en niemand is te zwaar. Het was wel even zoeken naar het gewicht van onze trainer. Ik kwam na zoeken uit op 82 kilo, tegen 68 kilo van de Mexicaanse trainer. Op aanvallend gebied zijn wij over de vijf aanvallers genomen, 54 kilo zwaarder. We zullen het dus van ons gewicht in de strijd moeten hebben, mits de kilo’s nog kloppen, lol.

Verder waren er ook weer wat cijfertjes over de leegstand van winkelpanden en kantoorgebouwen. Ik kwam met mijn bewuste waarnemingen uit op een nog andere verklaring. De tijd tussen aankopen, ontwerpen, bouwen en bewonen is te lang. Ik was laatst bij een nieuw kantoorgebouw en het ontwerp was berekend op het aantal mensen die er toen in dienst waren. In deze tijd gaan de veranderingen super snel. Feit is dat het gebouw bijna klaar is en het bedrijf door de veranderingen heeft gereorganiseerd. Er gaan dus minder mensen in het gebouw werken met als gevolg dat een groot gedeelte van het gebouw te huur komt te staan. De oplossing kan iedereen wel bedenken en hoe het beter kan, misschien nog een brug te ver… Je bedenkt iets en de tijd haalt het in, ook in de automatisering is dit aan het handje. De oplossing is de V, van omgaan met veranderingen, zelf bewust blijven nadenken.

Een leuk bruggetje, van werk in de bouw waar wel vraag naar is. De vervanging en renovatie van oude bruggen is hip… Onder het mom van bruggen slaan. Ik was gisteren even in mijn geboorteplaats en daar kwamen ook bruggen ter sprake. In de buurt, de oude brug bij Loenersloot gaat aanstaand weekend weg en de nieuwe brug komt. Vanaf een weiland bij de brug is dit allemaal te volgen op zaterdag 28 juni. Wel op de fiets komen of lopend, om het allemaal te aanschouwen. Een prachtklus voor Rijkswaterstaat. Verhalen en oude herinneringen bij deze brug. Zo werd in de Tweede Wereldoorlog een bom gedropt op een boerderij bij de brug. Het wrange was dat ze de brug bij Maarssen in gedachten hadden en dus bij de verkeerde brug bombardeerden. Mijn moeder zat in een andere schuilkelder op dat moment, ook heel dichtbij die brug. Pas was er nog een oude bom gevonden en volgens wat mensen, liggen er nog wel meer daar. Verhalen van vroeger en ik heb ook mijn eigen herinneringen aan die brug. Twee generaties met herinneringen aan een oude brug. Oud verdwijnt en nieuw komt terug, leven in het nu.