Spiegel

Een mooi plaatje gisteren in de sloot, een wit met zwarte eend met kleintjes. Ze waren te lief en allemaal achter moeder eend aan, welkom op deze wereld, falderalderiere falderalderare! Zo ook een bericht over een zwaan die lastig is in een woonplaats en op ramen en op auto’s tikt. Wie was er eerder op deze aardbol? Volgens mij de zwaan… Een zwaan vliegt alles aan waarin hij of zij zichzelf ziet. Dus de weerspiegeling in een glanzende autolak of in een ruit. Je kunt dit oplossen door de weerspiegeling weg te nemen, heel simpel. Even wat karton ervoor zetten en klaar.

De natuur is mooi en het weer is ook extreem mooi. Het slechte weer zorgde begin dit jaar voor wat slechte financiële cijfers. Geen zorgen mensen, door de klimaatveranderingen gaat het extreme slechte weer voor economische groei zorgen. Immers, alles wat onderloopt met waterschade moet weer vervangen worden. Blikseminslag moet weer gerepareerd worden. En de aarde trilt ook steeds meer en dat geeft hoop op schadevergoedingen voor je huis en van dat geld kun je lekker op vakantie gaan. De tijgermug gaat onze gezondheidszorg nog winstgevender maken. En allerlei andere ziektes door bestaande of nieuwe dieren overgebracht, spekken ook de uitvaartondernemers. Het leven is hier fantastisch. De gouden tijden breken aan in een tijd waarin alles om geld draait. Lekker bezig zo samen….

Gisterenavond zag ik op België een programma over de werkelijkheid in Palestina en Israël. Het ging over kinderen en je zag een jongetje van vijf jaar opgepakt worden voor verhoor door militairen. Kinderen die van hun bed gelicht werden. Kinderen en kinderen wiens vertrouwen in de mensen om hen heen, totaal weggeslagen was. Altijd als het conflict daar weer begint dan lees je weer iets over een wapenstilstand. Stilstand? Wapenstilstand is niet meer van deze tijd, vooruitgang wel en die heet vrede. Ik vind het heel erg dat in alle conflicten en oorlogen in de wereld op dit moment, ook kinderen slachtoffers zijn en worden. Kinderen die zelfs bewust worden betrokken bij conflicten en oorlogen. De kinderen van nu worden de vaders en moeders van de toekomst en zij hebben haat en oorlog in hun rugzakje om deze in het ergste geval, weer door te geven aan hun eigen kinderen.

Van mij mag er veel extreem weer komen, er kan geen water genoeg vallen en geen bliksem genoeg door de lucht schieten. Water en vuur, elkaar niet kunnen verdragen, het weer is gewoon de spiegel van de situatie hier op de aardbol.

Zelfs de zwanen toonden een hartje van liefde en vrede in Praag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SXNOJ

Please type the text above: