Investering in kind menselijkheid

Ik was gisteren weer bij onze Voedselbank. Het was heel erg warm en daarom hadden we ijsjes gekregen om aan de mensen te geven. De grootste chagrijn begon te lachen bij de aanblik van een koud ijsje, helemaal goed. Er waren ook mensen die geen ijsje mochten aannemen vanwege de ramadan. We bewaren er nog wat voor hen zodat zij na de ramadan ook nog een ijsje hebben. Ik heb een praatje gemaakt met twee jonge jongens over de ramadan. Ik heb er toch wel bewondering voor dat ze het doen. Met die hitte en dan niet mogen eten tot zonsondergang, wel knap.

De ramadan is ook een maand van liefdadigheid. De Turks Islamitische Diyanet en Voedselbanken Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking houdt in dat Diyanet samen met zijn 147 moskeeën de Voedselbanken financieel gaat steunen. Een mooi gebaar en zoiets maakt mij blij. Samen de honger bestrijden, zo mooi!

Wij zijn bij ons ook bezig om de Poolse gemeenschap te benaderen voor donaties. Bij ons steunen de kerken ook de Voedselbank met bijvoorbeeld inzamelingsacties. Zo zie je maar dat het best wel kan, alle geloven samen die alle mensen aan eten helpen. Ook mensen zonder geloof zetten zich hard in voor de Voedselbank. Respect voor elkaar en elkaar helpen!

Je maakt bij de Voedselbank ook erge dingen mee en de verhalen zijn soms hartverscheurend. Kinderen die in de meest verschrikkelijke situaties zitten. De rugzak van zo’n kind zit op jonge leeftijd al vol met bagage. Gelukkig gaat er wel geld komen voor Jeugdzorg. Het kabinet trekt extra geld uit om de overgang van de Jeugdzorg naar de gemeentes goed te laten verlopen. Jeugdhulpinstellingen die in de problemen komen kunnen van het kabinet een voorschot krijgen. Een voorschot krijgen? Lening? Kinderen hebben recht op gezondheidszorg, artikel 24.

Voorschot of lening om kinderen te helpen? Beter zou zijn: wij zijn ons er van bewust dat kinderen de toekomst zijn en dat zij niet de dupe mogen worden van het gedrag van volwassen mensen. Een kind krijgt alle hulp die het nodig heeft. Geen voorschot, geen lening, gewoon geld vrijmaken voor goede Jeugdzorg. Een investering in kind menselijkheid. Als ze 18 jaar zijn en gaan studeren, dan kunnen ze gaan lenen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gk6hU

Please type the text above: