Mutuum date, nihil inde sperantes

Het idee te leven en zonder er iets voor terug te verwachten. Economie in de Middeleeuwen en het kwam op mijn pad. Ik heb in deze zomervakantie zorg gedragen voor de huizen en huisdieren van vriendinnen, zonder er iets voor terug te verwachten. Ik kreeg er wel iets voor terug en dat maakt weer blij. Een boekenbon en ik zit sinds vandaag dan ook in Capital van Thomas Piketty. En ik kreeg een boek met de titel: tien dingen die ik leerde over de liefde. Tja van je vriendinnen moet je het hebben, lol. Waar is de zwarte vos maar dat terzijde. Het is lees, schrijf en denk weekend, laat die buien maar komen.

Briljant, de column van Kustaw Bessems over oorlog en ik was niet de enige die hem briljant vond. Ik moest er een beetje aan denken gisteren. Je kunt de grootste lol hebben bij een pas geopende supermarkt, gratis vermaak. In het kader leven zonder er iets voor terug te verwachten, ik was met iemand mee om zijn boodschappen daar te doen. Er waren artikelen gratis en scherp geprijsd en dat werkt altijd. Mijn ogen en hersens waren de andere prijzen aan het vergelijken met mijn supermarkten en ik had lol. Massahysterie in de winkel. Er waren twee vrouwen met mandjes met hun boodschappen erin en ze wilden deze terug zetten toen ze de rijen bij de kassa’s zagen. Mmm, in heel veel landen hebben ze geen mandjes en geen boodschappen en staan ze in rijen twintig keer zolang voor een beetje water… Ga met je verwende gedrag alsjeblieft naar buiten… Mensen kochten alles alsof het gratis was, wat een idioten. Overigens waren de rijen bij de kassa’s niet eens zo erg, kwam meer door beeldvorming door verkeerd gebruik van de ruimte voor de kassa’s… Mijn dag kon nog leuker want een stel kreeg woorden achter ons bij de kassa. De vrouw dacht blijkbaar dat haar man een slaaf was en om zoveel mogelijk aanbiedingen te kunnen scoren moest hij twee bordjes op de band zetten zodat ze apart konden afrekenen. De man had een rood hoofd en ik dacht weer: ga weg bij dat mens en ga vrijwilligerswerk doen in Irak of zoiets. Alles is beter dan bij haar blijven, lol. Overigens nam ik de gratis dingen dan wel weer aan en zo kom ik het weekend weer door.

Ik had de afgelopen week hulp van twee leuke jongens bij de Voedselbank en zij gingen Shoarma bestellen voor na het werk bij de Voedselbank. Een van hen vond dit wel raar en vond het verschil met werken bij de Voedselbank en erna Shoarma bestellen en eten wel erg groot. Heerlijk dat er jongeren zijn die het ook zien en denken, geeft hoop. Tuurlijk mag je genieten van wat je wel hebt, zolang je maar wel oog hebt voor wat een ander niet heeft of minder heeft. Bewust worden van

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tkQqZi

Please type the text above: