Heerlijk eerlijk dagje

Er was gisteren weer een debat, weer eens wat andere gezichten, erg leuk. Het ging over Den Haag en het recht op demonstreren, vrede, vrijheid zonder haat zaaien, respect en samen. Toch raar dat niemand eens vooruit keek daar. Het is namelijk op 27 september burendag en ook in de regio Schilderswijk en er zijn genoeg dingen te doen, de deuren staan open. Haagse bakkies en opgelost samen. Wat in Den Haag speelt is niet uitzonderlijk, in bijna elk dorp of in elke stad zijn deze wijken. Dezelfde problemen en mensen maken er samen het beste van en kijken uit naar de dag van hoop. Helaas worden de armen steeds armer en daar komt het midden straks bij, het debat en ook de burendag zullen de problemen niet verhelpen. Optreden, aanpakken en oplossen, tja. Het is geen Haags probleem het is een landelijk, Europees en wereldprobleem. Niet alleen de stad Den Haag staat in de brand, de hele wereld staat in de brand.

Ik was gisteren weer bij de Voedselbank en daar ging alles weer lekker multicultureel samen. Het is echt heerlijk dat er wat mensen zijn die eerlijkheid nog waarderen. Ik word kotsmisselijk van mensen die hun eigenbelang meer dan voorop hebben. We hebben ontzettend veel lol gehad om het nieuwe Handboek Voedselveiligheid. Of je als vrijwilliger maar even 37 pagina’s wilt lezen. Niet werken vanuit je hart en je gevoel, regels zijn er nodig. Zelfs je lange haar los en een baard zijn niet wenselijk. Het kan natuurlijk niet dat er haren in brood vallen, verhip die zitten er standaard al in… Vrijheid als vrijwilliger is ook al niet meer. Sterker nog, als we allemaal aan de diarree zijn dan is het beter dat we niet komen, tja dat kunnen wij zelf natuurlijk niet bedenken. Ik ga het boek uit mijn hoofd leren en over twee weken volgt een vrijwillige overhoring en zo maken wij lol. Het hoofddoel, de mensen helpen en voedsel verstrekken, is langzaam aan de horizon aan het verdwijnen. Het is maar goed dat we niet in oorlogstijd leven, niemand zou het hier zonder handboek kunnen overleven, lol!

Afgelopen dinsdag belde er nog iemand van de NOS, of wij al goederen hadden gekregen vanuit de boycot Rusland. Nee hoor, wij hadden nu net zoveel groente als anders. Nog niets te merken van extra voedsel. Wij denken zelf dat alles eerst voor een tomaat en een peer verkocht gaat worden overal en het dan pas naar onze Voedselbank gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YXn9

Please type the text above: