De demonstratie app en jaarkaart?

Er was de afgelopen weken iets, ik miste iets en ik wist niet zo goed wat. Iets om het leven nog waanzinniger en leuker te maken. Ik kwam er gisteren achter dat ik een demonstratie app mis op mijn mobiel. Ik raak een beetje het overzicht en de duidelijkheid kwijt en het voelt als een gemis. Waar zijn de demonstraties, begintijd, eindtijd, kledingadvies, vlagadvies, route, OV route, weersverwachting, overnachtingshotels in de buurt. Ook zou het erg leuk staan in mijn portemonnee, een demonstratie jaarkaart. De kaart wordt gescand door de demonstratierobot en de gegevens worden natuurlijk aan de veiligheidsrobot overgedragen. En net als in een pretpark zijn er fotografen aanwezig die een foto van je nemen en die je kunt bestellen via hun website. Wat leuke horeca karretjes met eten afgestemd op de doelgroep. En vergeet de toiletten niet tijdens de route. Mensen kunnen bordjes aan de weg zetten en dan kun je gebruik maken van het toilet in hun huis tegen een kleine vergoeding. Het zou zo gezellig kunnen zijn en zonder de inzet van politie.

Ook voelt het niet zo goed dat er zoveel demonstraties op een dag zijn. Denk ook eens aan de journalisten met de krappe budgetten. Zeker in het weekend is het bijna niet te doen voor hen om zoveel mensen overal neer te zetten. En dan komen ze en dan moeten ze met gevaar voor eigen leven nog wegduiken voor rondvliegende dingen. En de burgemeester wil ook wel eens een dagje bij zijn gezin doorbrengen in het weekend of met de museumjaarkaart eens iets bezoeken. En helemaal hilarisch is het als je fiets gestolen wordt en er geen capaciteit is om jouw gestolen fiets te zoeken. De handhavers hebben wel iets anders te doen met al die demonstraties. Ik mis eigenlijk nog een demonstratie, die voor het behoud van de kermis op het Malieveld. Jonge kinderen zouden zich onbewust moeten zijn van wat er zich afspeelt in de wereld en in Nederland. Demonstrant tackelen in plaats van touwtje trekken?

Demonstreren is weer terug van weggeweest en demonstreren zonder haat te zaaien en geweld en je mening laten horen moet kunnen. Maar de hoeveelheid aan demonstraties … Misschien is een online kiesformulier ook iets? Vragenlijstje zodat je weet welke demonstratie het beste bij jou past? Ik denk dat ik lekker in de draaimolen ga zitten op een paard op de kermis. En misschien nog even meelopen voor de vrede, die tocht omvat eigenlijk alles. De vrede is aan het wegebben en als we niet meer doen dan demonstreren en niet meer samen iets kunnen bedenken om het tij te keren dan is het einde in zicht, bewust van. Misschien blijf ik dan toch maar op dat paard zitten, samen met mijn paard en pret maken zolang als het kan. En wie weet werkt het en breng ik mijn pret onbewust over op andere mensen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TvAZkL

Please type the text above: