Het schoot zomaar door mijn hoofd

Gisteren was er wat discussie over het een en ander in mijn omgeving. Ik sprak: “waar hebben we het eigenlijk over? “ De oorlog in Syrië heeft zo ongeveer al 191.000 levens geëist. Het schoot zomaar door mijn hoofd.  Voor de beeldvorming, bijna net zoveel mensen als dat er ongeveer in Almere wonen. Dus stel je de kaart van Nederland voor zonder Almere en je hebt het aantal oorlogsslachtoffers in Syrië. Almere blijft groeien en de oorlogslachtoffers in Syrië blijven groeien. Het kan maar duidelijk zijn. We waren in touw voor de armoedebestrijding in onze gemeente. Iemand had alleen nog maar 5 boterhammen en 2 eieren voor de hele week en dus kwamen wij weer in actie. Misschien kan het leger ook een voedseldropping doen boven onze gemeente? Het schoot zomaar door mijn hoofd.

Ik had gisteren ook de mazzel om in de ochtend en in de avond een regenboog te zien. Als ik dan slinger over een bijna lege weg met mijn auto omdat ik naar de regenboog kijk, moet ik dan opnieuw afrijden? Het schoot zo maar door mijn hoofd. En stel dat ik twee voetgangers raak en dood en gewoon naar huis ga met de auto, hoelang moet ik iemand dan vragen om voor mijn huisdier te zorgen voordat ik weer op vrije voeten kom? Twee weken? Het schoot zo maar door mijn hoofd. En als ik word overvallen en de dader is in beeld maar de rechercheur wordt van de zaak afgehaald omdat een bekender iemand belangrijker is dan mijn zaak. Hoeveel rechercheurs zouden erbij moeten bij de politie? Het schoot zomaar door mijn hoofd.

Er was bij de Voedselbank iemand die al langer dan een jaar bezig is om in de schuldhulpverlening te komen. Volgens zijn zeggen bestaat het personeelsbestand uit twee parttime medewerkers en een fulltime medewerker. Hoeveel mensen moeten erbij om de mensen te helpen? Het schoot zomaar door mijn hoofd. De ene bewindvoerder geeft maandgeld aan zijn cliënt net boven de Voedselbankgrens en de ander net eronder. Hoeveel mensen krijgen hierdoor geen voedselpakket? Het schoot zomaar door mijn hoofd. Je bent in Nederland geboren, altijd hard gewerkt en je komt door omstandigheden in de financiële problemen. Je wilt een sociale huurwoning en je krijgt die niet door de standaard regels. Er wordt dus niet naar de persoon zelf en de omstandigheden gekeken maar naar de standaard regels. Waar moet je in Nederland dan gaan wonen? Het schoot zomaar door mijn hoofd.

Bij onze Voedselbank staat nu een mooie grote koelkast. Gekregen van iemand die niet wil dat zijn naam bekend wordt. Er is gelukkig nog heel veel goedheid in ons land en ik word daar blij van. Schoot zomaar door mijn hoofd.

En als ik blij ben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

P55hf

Please type the text above: