De overkant halen of diep zinken

Bij twijfel niet doen en je kunt proberen de overkant te halen en het halen of diep zinken. Ik was bijna de fout met iets ingegaan en halverwege zonk ik bijna naar de bodem maar vrienden hielpen mij er weer uit. Het kwartje viel en het stomme was dat ik de fout al een keer eerder had gemaakt en je zou denken dat ik daar van geleerd zou hebben, niet dus. Aan de andere kant, als je het niet probeert dan weet je het niet en iets kan een tweede keer best lukken. Ik had lol om mijzelf en dat is ook heel belangrijk. Ik doe het geen derde keer want ik weet nu dat het niets gaat worden. Leren van je fouten, het kunnen toegeven dat je even met iets een mislukking was, voelt best lekker. Vallen en opstaan en zo is het hele leven. Daarom is geschiedenis in het algemeen ook zo belangrijk. Als de geschiedenis goed in de boeken staat dan zouden wij er iets van kunnen leren. Oké, niet een eerste keer en niet een tweede keer maar de derde keer toch wel, mag ik bewust hopen…

De wallen onder mijn ogen even wegwerken en doorgaan. Heel veel mensen kunnen de wallen onder hun ogen niet meer wegwerken door oververmoeidheid en zorgen. Staat iemand er bij stil dat de zorg voor de ouders heel veel kinderen teveel gaat worden? Wallen omdat ze en voor de ouders moeten zorgen en moeten werken. Hele gezinnen hebben er last van en pubers blijven zitten op school of zoeken hun heil elders omdat de ouders te druk zijn met opa en oma. Er zijn zelfs kinderen die bij pa of ma blijven slapen tot de thuishulp komt en dan door naar hun werk gaan met wallen onder de ogen. Na het werk weer naar pa of ma en met een beetje mazzel zien ze tussen acht en tien in de avond nog iets van hun gezin terug. Bewust van… Het werk weet vaak niets van de thuissituatie want de werknemer wil graag zijn baan behouden. Voor je het weet lig je eruit. Gelukkig niet overal want er zijn bedrijven die wel hart voor het personeel hebben.

Wallen, slecht eten, overgewicht, ondergewicht, verslavingen die de kop op steken en allemaal door zorgen en zorgen. En is het niet om de ouders dan is het wel om geld. Een vriendin kwam met een opvallend iets aanzetten. De mensen die vroeger een sticker op de brievenbus hadden dat ze geen folders wilden ontvangen die hebben hem eraf. “Je ziet de stickerafdruk nog zitten.” Geldzorgen en midden en arm winkelen bewuster. Zo zijn er veel mensen die samenwerken met boodschappen doen. Een en een gratis is wel voordelig als je zo’n actie met twee personen doet. De prijs van het eerste product nog een keer delen en tel uit de winst. De mensen beseffen heel goed dat ze er volgend jaar weer op achteruit gaan. Een paar tientjes plus is weer een paar twintigjes in de min. Een bijkomend voordeel van de geldnood, de mensen leren weer wat rekenen. Die wallen, ik zie ze steeds meer. Heel veel mensen proberen maandelijks de overkant te halen en ze halen het net of zinken weer.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

QGZ2

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>