Tien jaar en twee dagen

Ik was in de blije omstandigheden dat ik met een oude antieke stofzuiger van 550 watt mocht stofzuigen. Niet oordelen, eerst zelf proberen of het ding zuigt. Het ding zoog prima en weer een goed voorbeeld van hoe het meer ook met minder kan… Overigens kun je met een stofzuiger van 1200 watt ook iets anders doen. Je zet hem aan met een verlengsnoer op het punt waar je vin aan het plafond hangt. Als jij je hele huis aan het stofzuigen bent dan draait de vin aan het plafond gratis in het rond. Ik blijf mij ook verbazen over de ketels in de nieuwbouw appartementen van de bejaarden. Die dingen hebben de capaciteit voor een heel gezin! Kunnen mensen echt niet meer rekenen? In het huishouden gaan we terug naar minder en minder en over tien jaar en twee dagen, hebben alle kinderen op deze wereld dan weer meer.

Er was weer een leuk debatje gisteren en je kunt echt alles van de lollige kant bekijken om de moed erin te houden. Tien jaar en twee dagen en er kwam zomaar een songtekst bij mij in beeld. Op de melodie van 15 miljoen mensen: 10 jaar en 2 dagen, in dat hele kleine stukje kamer, mij schrijf je niet de wetten voor, anders slaat ze met de hamer… De gehele songtekst is op verzoek bij mij op te vragen, lol. En vak K, net een voetbalwedstrijd en er ontbrak alleen een speler van Binnenlandse Zaken in vak K. Is er nog een ander binnenland in Nederland? Het debat ging over de aanpak van Jihad in Nederland. Ik krijg de leukste cadeautjes van mensen en zo heb ik laatst een stuk turf gekregen. As is verbrande turf, zeggen ze in ons land als iemand een uitleg met als begint over iets wat beter op een andere manier gedaan had kunnen worden. Oftewel, daar valt niets meer aan te veranderen. Heel raar, ik kreeg na dit debat de neiging om het stuk turf te gaan verbranden…

En als je dacht alles gehad te hebben op zo’n dag, bij onze Voedselbank kon het nog leuker. Mensen bij de Voedselbank die aan mij vroegen of ik niet op vakantie was geweest want ik zag zo bleek…  Het voelde als de omgekeerde wereld. Er werd veel gesproken over een bericht in de media over het weggeven van voedsel aan anderen. De meeste mensen vonden dat stom en nog stommer om zoiets dan op het internet te zetten. Gelukkig waren zij zich er wel bewust van. De clou van het verhaal waren zij en wij ons wel van bewust. Er hadden zich veel mensen aangemeld voor het voedselpakket, beetje onderbelicht in de berichtgeving. De echte armoede is niet de Voedselbank, er hangt nog een hele bevolkingsgroep onder die ook weinig tot geen eten hebben. Misschien kan deze bevolkingsgroep weer met een goed gevulde maag op die slechte tijd terugkijken, over tien jaar en twee dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DkLe

Please type the text above: