Groot

Ik had de zoon van een vriendin een muzieknummer gegeven, met het verzoek om er een moderne versie anno 2014 van te maken. Een bewust nummer en ik ben benieuwd wat hij ervan gaat maken. Gisterenavond even een korte dj les en uitleg van hem gehad. Wat een knoppen op zo’n mengpaneel en wat gaaf dat alles via de computer gaat. Het deed mij denken aan de kleine kamertjes in Amsterdam in mijn radiopiratentijd en toen was er nog geen computer. Ik stoor mij altijd als ik dj’s hoor draaien die niet kunnen tellen, ze bestaan echt nog. Met deze dj zit het wel goed en het is ontzettend leuk om het plezier van hem te zien. Mooi dat je ergens goed en groot in kunt zijn. Hij kon mij vertellen over auteursrechten bij het mixen en het online zetten van de muziek. Ik denk dat alle artiesten en platenmaatschappijen hor en dol worden van alle aanvragen, er zijn zoveel dj’s op dit moment. Niet gevraagd is altijd mis en je kunt het proberen. Muziek betekent heel veel voor hem en net als mijn persoontje, hij vindt alles leuk van klassiek tot hardcore. We hebben nog een overeenkomst in de vorm van Armin van Buuren. Hij wil dolgraag naar een concert toe maar daar moet je 18 jaar voor zijn, snik. Opvoedkundige regels en die zullen er niet voor niets zijn. Denk aan gehoorbeschadigingen en alcohol. Best jammer want ik zag ons samen al gaan. Soms mag je bij concerten wel naar binnen met een begeleider van 18 jaar of ouder.

Ik ben altijd wel een beetje verbaasd dat je op een festival oordopjes kunt kopen. De mooiste high tech dingen trouwens. Is ook weer zo’n gevalletje van probleem, niet oplossen en verminderen door oordopjes te verkopen. Ach, als je maar pret hebt en we betalen genoeg aan zorgpremies in dit land voor de aanschaf van hoortoestellen, lol. Die dingen zijn trouwens schrikbarend duur. Blijft wel een feitje dat veel mensen de zorgpremies echt niet meer kunnen betalen, bewust van. Zelfs mensen die zuinig leven komen niet meer rond met alles en houden zich nog groot.

Ik kreeg gisteren echt groot kippenvel toen ik de renteverlaging vernam. Arm en een groot deel van nu nog midden, zitten niet op de financiële markten en hebben niets op met de banken. Arm en nu nog midden kijken naar de inhoud van hun knip en als daar niet veel inzit dan geven ze het ook niet uit. En lenen? Daar zijn ze door fouten vanuit het verleden huiverig voor geworden en terecht. Mensen die in de schulden zitten, willen eruit en het niet nog een keer meemaken. Je zou er voor kunnen kiezen om al je spaargeld uit te geven en dan geen buffer meer te hebben. De nadruk ligt op zelfredzaamheid en hoe moet je dan jezelf redden zonder een buffer? Ook mensen zonder schulden kijken vooruit en willen die buffer behouden. Alleen de meest noodzakelijke dingen worden door deze doelgroepen nog gekocht.

Mensen kijken bewust naar hun eigen situatie en niet naar het grotere geheel. Ze hebben eigenlijk gelijk want er is weinig meer groot en heel. De stukjes bij elkaar rapen op de wereld en daar een weer een klein geheel van proberen te maken. Zet dat groot voorlopig maar even uit je hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

cbKrwI

Please type the text above: