Een grote poppenkast

Ik had afgelopen week de grootse lol, iemand die iets had gedaan in het grijze gebied en met zijn hart. Niemand heeft er last van, iemand blij en ik heb nog steeds lol. En dan heb je dus heel veel mensen die met de vinger lopen te zwaaien en zeggen: “mag niet, staat in de regels.”  Regels en wetten zijn nodig en er zijn ook heel veel regels en wetten die aanpast zouden kunnen worden. Er zijn ook regels die werkelijk waar nergens op slaan. En hoe beng je zo’n regel dan om zeep? Juist door het wel te doen, hopen dat het voorkomt en dat iemand de idioterie ervan inziet. Iemand steekt zijn nek uit voor de rest en dat is heel dapper. Onder en boven de wet, ook een mooi spreekwoord, zich niet aan de regels hoeven te houden. Ik had het er met wat mensen over de afgelopen tijd en er zijn heel veel mensen die zich niet aan de regels hoeven te houden die voor een ander wel gelden.Het ene poppetje mag het wel en het andere poppetje mag het niet.

Heel veel vrouwen lopen er bewust of onbewust tegenaan en dus op speciaal verzoek… Een van de eerste vragen tegenwoordig aan een man, als je iemand wat beter kent en een stapje verder gaat is: “slik je medicatie of heb je een andere verslaving waardoor je niet klaar komt in bed?” Er zijn zelfs mannen die bijvoorbeeld bewust geen antidepressiva slikken als ze denken een avondje het bed met iemand te gaan delen. Ook drank maakt meer kapot dan dat eruit komt zal ik maar zeggen. Ik ben geen wetenschapper en ik wil zeker niet schrijven dat elke man er last van heeft die medicijnen of alcohol gebruikt. Het is een opvallend ding waar veel vrouwen mee zitten in deze tijd. Iets in de taboe sfeer… Het gaat mij te ver om te gaan beschrijven wat je er als vrouw aan kunt doen, zijn andere schrijfsters voor. Ik kan wel uitleggen hoe het voelt voor de vrouw, het voelt alsof je een pop bent in bed…  En als je om iemand geeft en het gaat goed en je hebt er allebei geen problemen mee, prima, lekker zo doorgaan. En misschien is het omgekeerd ook zo, ik ken alleen de verhalen van de vrouwen. Hebben we een mooi programma voor in Nederland die dat soort dingen onderzoekt en met humor brengt. En als je het positief bekijkt, veel vrouwen willen graag knuffelen dus vanuit dat oogpunt is het een aangename verbetering.

Ik schrijf over wat er leeft onder de mensen en wat ik zelf bewust waarneem. En toch, ik lees het bovenstaande stuk en denk dan: lekker belangrijk, not. Ach, ook dit is het leven en Nederland. Overal staat de wereld in brand en mensen zijn hier bezig met het wel of niet Sint en Piet en dat soort dingen. Je moet niet alles in het leven zo serieus nemen want dan heb je geen leven meer en ook ik doe daar soms even lekker aan mee. Zie het leven soms als een grote poppenkast en speel er zelf vooral in mee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RfQX

Please type the text above: