Het is gelukkig dinsdag

De ene week lees je dat een goudvis een operatie heeft ondergaan en weer vrolijk in het rond zwemt en een week later sta je bij een herdenkingsdienst voor een andere goudvis. Ik zag allemaal mensen staan rondom een binnen vijver en dacht voor de grap, er zal toch niet een vis dood zijn. Hoe komisch toen bleek dat er inderdaad een goudvis was overleden in de vijver. Ik dacht gelijk aan koffie met broodjes en ik toog naar beneden naar de vijver. De vijver was pas helemaal opnieuw ingericht en volgens de kenner kon de overleden goudvis zich niet aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Er dreef er nog een bijna op zijn rug… Omdat er geen koffie en broodje waren, ik ging al snel weer in de nadenk modus. De goudvissen konden zich niet aanpassen in de nieuwe vijver. Hoe passen de dieren zich aan in deze wereld anno nu waarin alles op zijn kop staat? Dieren vallen bij bosjes dood omdat zij niet tegen veranderde omstandigheden kunnen. En de mensen, hoe passen zij zich aan in een wereld waarin alles op zijn kop staat? Dieren en mensen kunnen hun kop in het zand steken en wie weet overleven zij zo alles. En iedereen die zijn kop niet in het zand steekt die ziet, hoort, ruikt en voelt de bewuste veranderingen. Wat de dood van een goudvis al niet te wegen kan brengen in mijn hoofd.

En over veranderingen gesproken… Iemand slaapt in een tweepersoonsbed samen met zijn partner. De partner komt te overlijden of mensen gaan uit elkaar. Iemand gaat verhuizen en neemt dan een eenpersoonsbed. Je mag er niet om lachen maar mensen vallen massaal uit bed de eerste tijd. Gewend aan een groot bed en veel draairuimte. Ik ben het nu meerdere keren tegengekomen en dus zet zoiets je toch aan het denken. Ik heb met mijn passer alle berekeningen al gemaakt en er is echt een draai en bewustzijnsprobleem. Ouderen kunnen bijvoorbeeld botbreuken oplopen door zoiets. Ook is het handig om het bed hetzelfde neer te zetten als in je oude woning. Ook doordat mensen gewend waren om onbewust een bepaalde draaiing te maken kunnen ze uit bed vallen. Ook in de ziekenhuizen zouden mensen de bedhekken daarom beter omhoog kunnen zetten als ze thuis in een tweepersoonsbed slapen. Ik vond het zelf wel een leuk bewust waargenomen en over nagedacht ding, lol. En om de zorgkosten in de hand te houden, ik denk graag mee.

Al met al was het een kostelijke maandag. Ik zag ook nog een foto voorbij komen van allemaal dominees in toga op de Amsterdamse Dam, leuker konden zij mijn maandag niet maken. (sjalalalie sjalalala) Moge de goudvis in vrede zijn rust hebben gevonden en al die dominees weer rustig in vrede naar huis zijn gegaan. Dan doe ik net alsof de week vandaag pas serieus begint…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

C5xEp8

Please type the text above: