Wie zaait zal oogsten

Angst, tja, de politie heeft net nieuwe uniformen. Ik vraag mij dan toch af of die wel gedragen kunnen worden? Angst zaaien om buiten werktijd in uniform over straat te lopen. Een deurwaarder moet tegenwoordig van auto wisselen en rondjes rijden voordat hij naar huis of bedrijf rijdt, angst. De deurwaarder dan ook maar afschaffen? In de zorg worden hulpverleners aangevallen door patiënten en zelfs door familie, de witte jassen dan ook maar aan de kapstok hangen? Ambulancepersoneel wordt lastig gevallen op straat tijdens het uitoefenen van hun beroep, die kleding dan ook maar uittrekken? Een politicus loopt met beveiligers op straat, die beveiligers dan ook maar uitkleden? En de piloten en stewardessen op weg naar Schiphol? Gaan we straks allemaal in spijkerbroek en witte blouse onherkenbaar op straat lopen zodat we niet bang hoeven te zijn? Waar zijn we in dit land in hemelsnaam mee bezig.

Nee, dan een mooi verhaal van vroeger van iemand. Deze persoon stond lang geleden bij de ambassade van de Sovjet- Unie in Nederland in uniform. De tijd van de Hongaarse opstand en er waren protesten aangekondigd. De demonstranten kwamen en de uniformen vormden een front voor de ambassade. De demonstranten gingen het hek voor de ambassade slopen en braken erdoorheen. Stuk voor stuk en als lappenpoppen door de lucht werden de demonstranten door de uniformen teruggedrongen. Demonstreren mocht en slopen niet en er werd ingegrepen. De dag erna zou er weer een protest zijn en er kwam niemand meer, leeg. De eerste dag al was er een duidelijk statement gemaakt door de uniformen.

Ik leef in het nu maar soms…  Een uniform was gezag en er kwamen geen verticale filmpjes op het internet van de acties en uniformen werden niet voor de rechter gedaagd. Het is een chaos in de wereld en wij gaan bewust nog meer angst zaaien. Wie zaait zal oogsten en wat komt er op als je angst zaait? Het is zoals het is en het komt zoals het komt. Een wijze oude man sprak voor het eerst sinds lange tijd duidelijke woorden: “gewoon goed uit je doppen kijken en doen wat je normaal ook doet.” Dus…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

TZNF8

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>