Film

Ik stond in 2012 ook achter een hek, bij dezelfde monstertruck die vandaag het publiek inreed. Het was toen een professionele show en een mooi spektakel. Er zal nu wel weer de discussie losbarsten over de veiligheid, oorzaak en gevolg. Ergens anders rende een paard met wagen het publiek in. Het is voor alle betrokkenen allemaal heel erg. Je kunt van deze voorvallen leren, situaties verbeteren of aanpassen en dan nog kun je ze niet altijd voorkomen. Ongelukken kunnen overal gebeuren, hoe erg ook. Ik was zelf met een vriendin in Hilversum en voor ons is het altijd een sport om zonder ongelukken en verdwalen weer met de auto Hilversum in en uit te komen. We hadden de grootste lol en ondanks dat je er toch redelijk de weg weet, blijft het puzzelen waar je wel en niet in mag. Wij noemden het rondjes om de kerk rijden.

In de kerk moesten wij niet zijn, wel bij de première van de korte film Onvermogen. Een film die je van begin tot eind bleef boeien en ontroeren. Sterker nog, ik had tranen aan het einde van de film. Heel knap hoe een team van mensen samen deze mooi film tot stand hebben weten te brengen. Het gaat over een autistisch jongetje waarvan de moeder is overleden en zijn vader moet dan samen met hem verder gaan. Het zou een verplichte film kunnen zijn in alle zorgopleidingen waarin mensen geacht worden te gaan werken met autisme spectrum stoornissen. Ook voor mensen in een gezin die hiermee te maken hebben, ga de film bekijken! Een stukje bewustwording en mensen met autisme spectrum stoornissen hebben heel veel sterke kanten. Kijken naar wat ze wel kunnen en je kunt er gebruik van maken en met ze samenwerken. Zo heb ik in mijn werk eens een tijdje met een autistische jongen op het treinstation gezeten, hij vond de treinen zo mooi en hij werd er rustig van. In het nu zou het niet meer kunnen met alle poortjes… Heel veel mensen hebben wel een of meerdere autistische trekjes in zichzelf zitten en als je ze bij jezelf herkent dan kun je er goed mee overweg en er je voordeel mee doen. Heel veel mensen eten klokslag zes uur, kan gewoonte zijn maar als er bij een iemand steeds grote paniek uitbreekt als er een kwartier later gegeten wordt dan neigt het eerder naar een autistisch trekje, lol.

Amstelveen is de groenste stad van Europa geworden. En zo gingen wij later in de middag even lekker wandelen en zonnen in het  Amsterdamse Bos in Amstelveen. Genieten van de zon en aan het water kijken naar de waterfietsen, bootjes en de kano’s. Heerlijk en morgen fris de nieuwe week weer in.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

BBrOo

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>