De bol valt bijna

Dat veel mensen op een te grote voet hebben geleefd dat hebben we de afgelopen jaren allemaal bewust zelf kunnen zien en ondervinden. En nu zegt de ecologische voet het ook, Nederlanders hebben drie aardes nodig. Als iedereen leefde als de Europeanen, zou de mensheid 2,6 aardes nodig hebben. De humor is natuurlijk dat we maar een aarde hebben. En de aarde beeft van ellende en beeft nu zelfs in de stad Groningen. De dieren begrijpen het al veel langer dan ons mensen dat we maar een aarde hebben en sterven massaal uit. Er is maar een iemand die de wereld kan dragen en dat is Atlas, zelfs de Atlas van het nu zakt bijna door zijn benen heen. Wanneer zal de bol gaan vallen? Stel je toch eens voor dat je drie aardes zou hebben en je mag je via een referendum uitspreken op welke aarde je zou willen leven. Kies je dan voor de huidige aarde en ga je alles proberen te verbeteren? Ik denk dat er maar weinig mensen zullen zijn die dat aanvinken. Of ga je naar aarde twee die bestaat uit robots en waar je in een grote sciencefiction wereld gaat leven? Of aarde drie die bestaat uit veel water en grond en verder niets, ga je daar dan een nieuwe aarde creëren of zou je het anders aanpakken? Ik zou toch op deze aarde blijven, lekker rustig dan en veel werk te doen.

Over werken gesproken, werken is zo uit. De jongeren hebben de financiële markten al een tijdje gevonden en verdienen door in en uit te stappen duizenden euro’s. En waarom zou je dan nog een baantje bij de supermarkt nemen als je vanuit je luie stoel en vanachter je Smartphone makkelijk geld kunt verdienen? Aandeeltje zus en aandeeltje zo en werken is zo van de vorige eeuw. Het is ook leuk en ik geef zelf wel eens adviezen aan mensen en meestal met een goede afloop. Ik heb erover gedacht om er mijn baan van te maken maar ik geef niet om geld en ik geniet dus maar van een andermans lol. Je koopt van geld geen nieuwe aarde, denk ik dan maar heel naïef. En blijkbaar hebben we nog niets geleerd van vorige zeepbellen en denken we dat we op het eeuwige sop door kunnen varen met zijn allen. Totdat de Atlas van de financiële markten een keer zijn bol laat vallen, auw.

Bollen vallen en maken scherven, ach met de vooruitgang van de lijmsoorten van vandaag de dag, zit er vast wel eentje bij om de boel weer aan elkaar te kunnen lijmen. Bewust positief blijven denken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

PZg3Rh

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>