Slapenloze nachten

Bijna alle oudere mensen kijken naar dezelfde televisieprogramma’s. Er zijn programma’s die bewust  waarschuwen tegen het afsluiten van koopjes op verkoopdemonstraties en dat soort dingen. En toch komt het niet aan, hebben oudere mensen last van het geheugen, blijft het niet hangen? Er zijn oudere mensen die slapeloze nachten hebben van iets wat ze onbewust gekocht hebben en bewust aangepraat hebben gekregen, bewust erg. Ik kan mij hier heel ongerust over maken. Ik begrijp dat mensen geld willen verdienen maar er zijn echt grenzen. De oudere mens is geen melkkoe die maximaal leeg gemolken kan worden.

Als je eenzaam bent en je krijgt een uitnodiging voor een gezellig middagje dan doe je dat. Op de middag zijn er verkoopshows van allerlei gezondheidsartikelen. En zo kan het gebeuren dat opa in het bejaardenhuis met bed van het huis, zomaar zijn handtekening zet voor een nieuw matras! Een andere oma die koopt een reisje naar Duitsland voor twee personen in de veronderstelling dat het een soort van Zonnebloem reis zou zijn. De prijs is kaal en de rest moet je zelf allemaal daar betalen. En dan zijn er daar ook verkoopshows. Eenmaal in het bestand worden mensen telefonisch opnieuw benaderd voor gezellige koffiemiddagjes met bingo’s. Oudere mensen hebben er slapeloze nachten van en proberen om onder alles uit te komen nadat ze een toezegging hebben gedaan. Ondernemers zouden zich daar er een beetje meer van bewust kunnen zijn! Stel dat je eigen kinderen zo met jou omgaan of dat iemand zo met jouw ouders omgaat, zou je dat leuk vinden?

We hebben een oudere partij in Nederland en vreemd genoeg blijft daar wel een naam van hangen bij de oudere mensen. Gaat het niet eens tijd worden dat de man van die partij zich eens bewust gaat bezig houden met de doelgroep? En waar blijft de nieuwe Nationale Ombudsvrouw (of man)? Kan iemand iets doen, al is het maar omdat een iemand zich in dit land ongerust maakt over de slapeloze nachten van de oudere mensen? Vast wel, samen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

7i0Oa

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>