Appelige dag

Mijn dag begon gisteren met iemand die zelf appelmoes aan het maken was, lekkere geur om je ochtend mee te beginnen. Een potje is soms handig maar zelf gemaakt is nog lekkerder. Over toeval gesproken, ik hing later in de middag zelf met mijn hoofd tussen de appels. Ik ging even bij iemand langs die een appelboom had en zelf niet bij de appels kon komen. Ik mocht ze plukken en dan meenemen naar onze Voedselbank, geweldig! Ik ging dus de trap op om appels te plukken en met als resultaat twee kratten vol met appels. Eva tussen de appels en ik zag geen verboden appels. Mijn collega’s vroegen later of ik toch wel kleding aanhad en of ik nog een slang had gezien. De dag kon niet leuker, lol. Wel heel wat rotte appels die uit de boom vielen en zo’n appelboom lijkt dan ook erg op de mensen in de samenleving. Ook daar vallen de rotte appels er op een gegeven moment wel tussenuit.

We hadden later in de avond nog een sollicitatiegesprek en zo weer een team binnen onze Voedselbank compleet gemaakt. De vrijwilliger gaat wel eerst weer meedraaien en ik heb goede hoop. Met mijn collega nog even over de advertentie van onze ‘uit eten actie’ staan mijmeren. Een advertentie met kleine fouten en er stond in dat er ongeveer twintig euro van elk diner naar onze Voedselbank gaat. Dat ongeveer maakt in mijn brein dan weer kortsluiting, hoeveel precies en wees duidelijk, lol. De exacte opbrengst zal wel in de kranten komen en in de administratie en iedereen weer blij. Afijn, het gaat erom dat de mensen eten krijgen, laten we dat doel vooral niet uit het oog verliezen.

En als we niet meer aan eten kunnen komen dan stormen we vreedzaam het gebouw van de Tweede Kamer binnen op een avond… Ik stond er echt van te kijken dat je daar dus zo makkelijk naar binnen kunt lopen. Zo’n honderd Koerden die gisteren stonden te demonstreren bij het gebouw van de Tweede Kamer zijn gewoon de hal van het Kamergebouw binnengedrongen. Niet alleen in ons land maar in andere landen waren er ook van deze acties. Moet je nagaan hoe groot het gevoel van machteloosheid is onder de Koerden. Nou niet alleen onder de Koerden, steeds meer mensen weten het niet meer, of het nou om IS gaat of iets anders, machteloosheid. De stem van het volk, altijd naar luisteren.

Ik ben trouwens heel benieuwd hoe de voedselvoorziening voor alle asielzoekers gaat worden in Nederland. Is daar al een plan voor of gaan deze mensen allemaal bij de Voedselbank terecht komen? Mochten ze bij de Voedselbank terecht komen, ik klim wel weer een appelboompje in, gewoon omdat het leuk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

sp2R

Please type the text above: