Bewust de dingen opzoeken

Waarom vergeten we soms dingen die er vroeger al waren? Vroeger had je voor de huizen aparte witte huisjes en daar sliepen de gezinsleden met TBC in, of prieeltjes in de tuinen. Nu met Ebola zou dat helemaal niet verkeerd zijn in plaats van mensen met het virus gewoon weer met het vliegtuig te laten reizen. En van dat gezeur over de Ebola honden zijn we dan ook gelijk af. Wie ontwerpt het eerste Ebola hondenhok? Je zou ook heel makkelijk de link kunnen maken naar de Lepra eilanden van vroeger. Ik weet een eiland in ons land waar iedereen welkom is. Waarom daar niet beginnen, lol. Ik verbaas mij er elke dag weer over dat we met alles zo doorgeschoten zijn, onze eigen wereld gemaakt denken te hebben en later van een koude zieke kermis weer thuiskomen.

Het is vandaag Wereldvoedseldag en ik zag gisteren een leuk filmpje bij het betere nieuws vanuit mijn buurland over de mug. De muggen hebben nog geen gebrek aan voedsel. In het filmpje werden de onzinnige producten tegen muggen in het nu afgekraakt. De vrouwenmuggen veroorzaken de problemen, lol. Ik wist ook niet dat een op de zeventien mensen overlijd aan een muggenbeet. Tja, je weet nooit waar je aan dood gaat en daarom nu maar genieten.

Om even in het vroeger te blijven, ik vroeg even geleden aan Roel van Duijn wat hij ervan vond dat Kalkar nu een pretpark was. Hij was ooit tegen de plannen voor de bouw van de kweekreactor Kalkar. Roel vond het erg leuk dat het een pretpark was geworden. Ik moest eraan denken toen ik gisteren een programma over Hennie van der Most zag. Ook zo’n mooie man die nog weet wat echt ondernemen is. Nu de chocoladefabriek van Sjakie nog, lol.

De gemeente Hollands Kroon heeft plannen om 80% van de regels te gaan afschaffen, een geweldige pilot. Ik ben benieuwd, kunnen de mensen het zelf bewust nog wel? Ik kwam, met dank aan de journalistiek, dan weer nergens tegen hoeveel regels er totaal zijn in de gemeente. (Dan zoek je het zelf bewust op is zo 2014…) Er wonen 133 inwoners per vierkante kilometer daar en de rest van de bevolkingsgegevens er voor de lol ook even naast gelegd. Als je de V van veranderingen even uitsluit dan is het op papier haalbaar. Neem je de V wel mee gaat het moeilijker worden, daarvoor zou de gemeente gesloten moeten zijn en in het nu is de gemeente open. Een asielzoekerslocatie in een dorp erbij en de statistieken kloppen niet meer. Wel leuk om te zien hoe burgers dan weer omgaan met veranderingen. Sterker nog als je dan als gemeente toch durf toont, de pilot voor een basissalaris erbij in een dorp en nog beter.

En mocht iemand niet begrijpen waar ik over schrijf, na gisteren is iets zelf even opzoeken heel gewoon geworden. Zelf een Kamervoorzitster zoekt bewust dingen op die ze niet weet. Je kunt namelijk niet alles weten. En filosoferen doe je in de kroeg met vriendinnen en zo leer je elke dag weer bij, lol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

41Xe

Please type the text above: